Nagyszabású rendőrségi akció – házkutatások Cegléden

1210

Összesen 15 helyszínen végeztek házkutatást és 10 személyt állítottak elő a ma hajnali ceglédi nagyszabású rendőr akció során. A munkában részt vettek a Ceglédi Rendőrkapitányság, a Ceglédi Járási Ügyészség és a Terrorelhárítási Központ munkatársai is. A 10 gyanúsítottból 7 személynek elrendelték az őrizetbe vételét és előterjesztést tettek a Járási Ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ma reggel nagy volt a rendőri jelenlét Cegléden, nem véletlenül, hiszen nagyszabású rendőrségi akciót hajtottak végre Cegléden.

KARASZ CSABA, r.alezredes, Vizsgálati Osztályvezető: ,,Kezdeném azzal, hogy felfigyeltünk egy olyan jelenségre, hogy egyre több kisebb vagyoni cselekmény valósul meg Cegléd és környezetében. Általában ezeknek mindig keressük a miértjét, hogy miért van több bűncselekmény, mint korábban és most is, mint ahogy tavaly úgy találtuk az indokokat, hogy kábítószer hálózathoz kapcsolódnak ezek a kisebb vagyoni bűncselekmények. Így hosszas előkészületi munka után a mai napon a társszervekkel közösen és itt kiemelném a Ceglédi Járási Ügyészség és a Terrorelhárítási Központ munkatársait, több helyszínen egyszerre tartottunk házkutatásokat, illetve elfogásokat.”

Összesen 15 helyszínen jártak ma a hatósági szervek. 10 gyanúsítottat állítottak elő, majd ebből 7 személynek a Ceglédi Rendőrkapitányság elrendelte az őrizetbevételét és előterjesztést tettek a Ceglédi Járási Ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.

KARASZ CSABA, r.alezredes, Vizsgálati Osztályvezető: ,,Három főt gyanúsítottként hallgattunk ki, ők szabadlábon védekezhetnek, öt főt pedig tanúként hallgattunk ki, főleg kábítószer kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt, illetve kábítószer fogyasztás és birtoklás gyanúja miatt.”

A végrehajtott házkutatások során szinte minden helyszínen találtak kábítószer gyanús anyagot. A lefoglalt anyagokat pedig tovább küldik a szakértői intézet felé megvizsgálásra.