A csemői gyerekek nyerték az oviolimpiát

582

A csemői gyerekek nyerték a térségi oviolimpiát. A hétvégén nyolc település óvodásai küzdöttek a kupáért. A kicsiknek játékos feladatokban kellett bizonyítaniuk. A verseny ezüstérmese Kocsér lett, a dobogó harmadik fokára pedig Törtel csapata állhatott fel, Ceglédet a Lövész utcai ovisok képviselték, akik negyedik helyen zárták a versenyt.

Idén is a csapatok felvonulásával kezdődött a térségi oviolimpia. Nyolc településről érkeztek nagycsoportos óvodások. Cegléd, Kőröstetétlen, Kocsér, Törtel, Dánszentmiklós, Csemő, Tószeg és Nyársapát óvodásai mérték össze gyorsaságukat és ügyességüket. Ceglédet a Lövész utcai ovisok képviselték. A kicsik izgatottan várták a feladatokat, mint mondták: nagyon sokat gyakoroltak. Az óvodák minden feladatot megkaptak előzetesen, így fel tudtak készülni a játékra. Természetesen minden gyereknek volt kedvenc feladata. A gyerekeknek 5 játékban kellett összemérni ügyességüket és gyorsaságukat. A feladatok mindegyike kapcsolódott valamilyen módon a közelgő húsvéthoz. Az oviolimpiának két év után újra Kocsér adott otthont.

BODNÁR ANDRÁS, polgármester: Majdnem minden második évben mi rendezzük, mert általában mindig a győztes csapat rendezi, hála Istennek van egy jó tornatermünk tehát meg tudjuk oldani. Mi minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy az ide érkező települések óvodásai, szurkolói, a szülők jól érezzék magukat.

A gyerekek óriási szurkolótábor előtt küzdöttek a kupáért. A versenyt végül Csemő csapata nyerte. Másodikak lettek a kocsériak, a törteli gyerekek végeztek harmadik helyen. Ceglédet a Lövész utcai óvodások képviselték, a csapat negyedik helyen zárta a megmérettetést. A győztesek érmet és játékokkal, édességgel teli ajándékcsomagokat kaptak, de az esemény támogatóinak köszönhetően egyelten gyermek, egyetlen óvoda sem távozott üres kézzel.