NB-s győzelmek és újonc sikerek

809

Férfi asztalitenisz NB I, március 25.

Szuperinfó-CVSE I. – Gödöllő I. 10:8

Győztek: Bedő Zoltán 3, Bogádi Imre 3, Molnár Gergely 1, Biedermann Dániel 1 valamint a Bedő-Bogádi és a Biedermann-Molnár párosok.

Nagy csatában, Bogádi Imre és Bedő Zoltán vezérletével sikerült nyerni a megyei rangadón. A páros győzelmeknek nagy jelentősége volt az elején, hiszen ezek döntötték el a két pont sorsát.

Férfi asztalitenisz NB II, március 26.

Kisújszállás SE – Szuperinfó-CVSE II. 1:17

Győztek: Szelei Szabolcs 4, Gergye Zoltán 4, Ócsai Máté 4, Koroknay Tamás 3 valamint a Szelei-Gergye és a Koroknay-Ócsai párosok.

A vártnál simább győzelem sikerült idegenben, ahol a vendéglátók az egy győzelmen túl csak döntő játszmákig jutottak.

 

Országos újonc csapatbajnokság és egyéni MOATSZ Kupa, Tata, március 24-26.

Csapat

  1. Szuperinfó-CVSE (Hörömpő Ferenc, Tótin Kristóf, Fenyvesi Attila)

Egyéni

Leány

U11

A legjobb 16 közé került Ungureán Dorka

Fiú

U13

A legjobb 16 közé jutott Hörömpő Ferenc

A főtáblára került (legjobb 32) Tótin Kristóf és Fenyvesi Attila

Az új versenyrendszernek köszönhetően az ország 16 legjobb újonc asztalitenisz-csapatai versenyeztek egymással Tatán. A péntek délutáni versenyen a csoportküzdelmeket rendezték, ahol a Cegléd első kiemeltként kezdte meg a viadalt. A Kispest SE-t simán, 3:0 arányban győzte le, a Sopron ellen viszont hatalmas izgalmak után 3:2-re sikerült nyerni. Tótin Kristóf 3:1-re nyert utolsó meccsén, nagyon szoros végjátékban. A pénteki utolsó mérkőzésen a Budaörs ellen ismét 3:0 volt ide, ami azt jelentette, hogy vasárnap a Szekszárd ellen mérkőzhettek a legjobb 4 közé jutásért. Az ellenfélnél igazán csak egy jó játékos volt, és ő hiába nyert kettőt, a csapat 3:2 diadalmaskodott és játszhatott a döntőért. A BVSC I-es csapata előzetesen jóval erősebbnek bizonyult, de Hörömpő Ferenc szenzációs játékkal az újonc ranglista 3. helyezettjét 0:2-es állásról fordítva le tudta győzni. Feri hiába nyert kettőt, a többiek nem tudták hozzátenni a szükséges egyet, így maradt a bronzérem, ami azért igen szépen csillog! Mindenképp ki kell emelni, hogy Hörömpő Ferenc a csapatküzdelmek során egy híján minden meccsét megnyerte, azaz 10-ből 9-et, ami óriási teljesítmény! A BVSC az esélyesebb KSI csapatát győzte le 3:2-re a döntőben.

A kis újonc korosztályban Ungvári András és Ungureán Dorka képviselte a ceglédi színeket. Dorka nagyszerű játékkal nyert kettőt és jutott a legjobb 16-ba. Andris egyet nyert, közel állt a kettőhöz, így nem jutott tovább. Az összevont korosztályban egy győzelme mellett két döntő játszmás mérkőzése is volt  idősebbekkel szemben, ami biztató a jövőre nézve. Az U13-ban Hörömpő Ferenc főtáblás volt, Tótin Kristóf a selejtező első kiemeltjeként az U11 2. helyezettjét jó játékkal, 3:1-re verte csoportjában és így feljutott. Fenyvesi Attila megnyerte csoportját, majd bejátszás után szintén a legjobb 32-be került. A sorsolás fintora, hogy a két ceglédi egymással játszott a főtáblán, amit Feri nyert és végül az első kiemelt ellen vérzett el.