Nélkülöző családoknak ajándékozott az MSZP is

987

Idén 16 nagycsalád összesen 50 gyermek és szüleik kaptak ajándékcsomagokat az MSZP Ceglédi Szervezetétől. A gyűjtést és az ajándék átadását a párt Nőtagozatának tagjai szervezték és bonyolították le. Tegnap pedig a Mikulás segítségével átadták a tartós élelmiszerekből, gyümölcsökből, játékból és ruhából álló csomagokat.

Játékok, édességek kerültek a dobozokba és ruhák között is válogathattak a családok. Az MSZP életében már több mint tíz éves hagyomány, hogy karácsony előtt igyekeznek segíteni a nélkülöző családokat.

DR. HORVÁTH TIBORNÉ, MSZP Ceglédi Szervezete, Nőtagozat: ,,Az az igazság nem tudnánk megcsinálni, ha nem lenne megfelelő támogatási körünk. Nagyon sok felajánlást kaptunk. Akkor sem kellene megcsinálni hogy ha nem lenne ennyi ember, család, akinek erre szüksége van. Egyre több család van és mi ezt tapasztaljuk, nagyon sajnáljuk, de így tudunk segíteni. Nem sokszor, de egy évben legalább kétszer szoktuk ezt megcsinálni.”

Idén több magánember, vállalatok, egy magán klinika és egy belvárosi hotel is a jótékony kezdeményezés mellé állt.

DR. HORVÁTH TIBORNÉ, MSZP Ceglédi Szervezete, Nőtagozat: ,,Kétezer forinttól, tízezer forintig szoktunk ilyenkor adományt kapni. Száraz élelmiszert vásárolunk belőle, illetve a gyerekeknek ajándékot. Nagy örömmel fogadják, tényleg boldogság van a gyerekek arcán, csillog a szemük. És én úgy látom, hogy a szülők is szeretettel fogadják ezt, örömmel jönnek ide.”

Tizenhat nagycsaládnak, összesen ötven gyermeknek és szüleiknek tették szebbé a karácsonyt.

DR. HORVÁTH TIBORNÉ, MSZP Ceglédi Szervezete,Nőtagozat: ,,Az MSZP Nőzagozata és az MSZP tagsága nevében is a város lakóinak, mindenkinek áldott, boldog karácsonyt kívánunk.”

Az adományok olyan családokhoz kerültek, ahol tényleg szükség van rá.