Zene, tánc, jótékonyság

1355

Rendhagyó módon zenés, táncos est keretében osztott karácsonyi ajándékot a Roma Kisebbségi Önkormányzat. 500 család vehetett át főként tartós élelmiszerekből álló csomagot. De nem csak ezt kapták ajándékba, hiszen a ceglédi roma táncház bemutatója után Kisgrofó szórakoztatta a nem csak romákból álló közönséget.

Minden egyes nap tanulhat az ember valamit. Most a közösség erősségéről, az összefogásról és az önzetlenségről kaphatunk új képet – fogalmazott köszöntő beszédében a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Számomra különös jelentőséggel bír, ha a városunkban az összefogással, az önzetlen segítséggel találkozom. Ha azt látom, hogy az emberek segítséget nyújtanak azoknak a társaiknak, ismeretlen ismerőseiknek, akiknek nehezebb a sorsuk, akkor mindig jó érzések töltenek el.”

A különleges programon Földi László országgyűlési képviselő is köszöntötte a közönséget és a karácsony lényegéről beszélt.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Igazából minden felnőtt, minden gyerek ajándék egy közösségben. S azt gondolom, hogy akkor lesz jó karácsonyunk, ha függetlenül attól, hogy mi van az asztalunkon, roskad-e az ételtől vagy nem, hogy szegényesen élünk-e, vagy nem, ha egymásban meglátjuk a szeretetet, akkor jó karácsonyunk lesz.”

A tavalyi nagysikerű jótékonysági rendezvény után, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat idén ismét színes és színvonalas programokkal várta a vendégeket a Sportcsarnokba.

JAKAB ISTVÁN, elnök, Roma Nemzetiségi Önkormányzat: ,,A Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak a megalakulásának egyik fő célja, hogy ne csak a romák, hanem a város felé is szolgáljunk. A közös karácsonyozást városi rendezvényként hirdettük meg, nem csak a romákon, hanem természetesen a ceglédi lakosokon is szeretnénk segíteni ezzel. Szóltunk a gyámügynél, hogy akik segítségre szorulnak jöjjenek el ide és mi természetesen fogunk tudni segíteni. 500 család részére tudunk élelmiszercsomagot osztani.”

Egy csomagban két kg burgonya, másfél kg alma, tészta, liszt, szaloncukor és egy turista szalámi is volt. Így szeretnék a nélkülöző családok karácsonyát szebbé tenni – folytatta.

JAKAB ISTVÁN, elnök, Roma Nemzetiségi Önkormányzat: ,,Vannak még csomagok, amelyeket kiviszünk majd házakhoz. Beteg, idős emberek számára, akik nem tudtak bejönni, nekik kivisszük ezeket a csomagokat és meglepjük őket a házuknál.”

Az ajándékozás előtt műsor várta a Sportcsarnokba látogatókat. Így színpadra léptek fiatal romákból álló táncosok, Gyémi, Bódi Csaba és a közkedvelt Kis Grófo is. Mindezek után pedig átadták az élelmiszerekkel teli csomagokat.