Nélkülözőknek ajándékozott az MSZP

1154

Nélkülöző családoknak és gyermekeiknek készült meglepetéssel az MSZP  Helyi Szervezetének Nő tagozata. Ajándékcsomagokat adtak át a piciknek és szüleiknek, nem is akárhogy, hiszen a mikulás nagy zsákjában hozta a finomságokat. A jótékonysági rendezvényre ellátogatott Gurmai Zita is az MSZP Nőszervezetének elnöke, aki bemutatott egy új mozgalmat.

Gyerekhang zengte be tegnap az MSZP Helyi Szervezetének irodáját. A kicsik izgatottan várták a Mikulást és a meglepetéseiket. Aki szeretett volna külön is odamehetett a Télapóhoz és egy verssel, vagy énekkel kedveskedhetett neki. A jótékonysági délutánt az MSZP Helyi Szervezetének Nő tagozata évek óta sikeresen megszervezi a nélkülöző családok legnagyobb örömére – mondta Fehér István, elnök.

FEHÉR ISTVÁN, elnök, MSZP Hely Szervezete: ,,Olyan családokat hívtunk ide, akik tagjai becsületesek, a szülők szorgalmasak és ennek ellenére nagy család nevelését vállalják. Nem azt mondom, hogy külön válogatjuk a rosszabb és jobb embereket, mert a gyerek esetében sajnos ez nem így van. De azt tapasztaljuk, hogy Cegléden és környezetünkben nagyon sok olyan kis gyerek van, akinek mosolyt csalni az arcára egy ilyen rendezvénnyel boldog és felemelő érzés.”

De nem csak karácsony előtt év közben is szívesen segítettek a szerény körülmények között élőknek – hangsúlyozta az elnök. Tegnap Dr. Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője is megajándékozta a gyerekeket. De a rendezvényre ellátogatott Gurmai Zita is. Az MSZP országos elnökségének a tagja, valamint a párt Nőszervezetének elnöke egy új a Nők a változásért elnevezésű mozgalmat.

GURMAI ZITA, elnök, MSZP és az Európai Szocialista Párt Nőszervezete: ,,Egyre több a szegény 10-ből 4 ember szegény Magyarországon. 10-ből 7 ember változást akar és úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy  a változás bekövetkezzen, ahhoz a nőknek pontosan meg kell érteniük, hogy miért van erre szükség, egy pink színű sálat kötünk a nyakunkba, kiállunk az utcákra, terekre élő tilalomfaként.”

Rengeteg a kettészakadt család, hiszen a gyerekek már nem akarnak az országban tanulni és itt élni – hangsúlyozta az elnök.

GURMAI ZITA, elnök, MSZP és az Európai Szocialista Párt Nőszervezete: ,,A nőknek azért a legrosszabb, mert ezt az országot ma már nem Magyarországnak, hanem macsó országnak hívják, ahol egyszerűen nincsen meg a tisztelet a nők iránt, miközben a nők még mindig sokkal kevesebbet keresnek, pedig szerintem sokkal többet érnek. Úgy hogy erről fogunk beszélni itt is, és ahogy ezt tettük már tucatnyi településen.”

Gurmai Zita arról is beszélt, hogy mindig szeret Ceglédre jönni a helyi MSZP Szervezetéhez, hiszen sok munkát fektetnek abba, hogy segítsék a nélkülözőket.