1 millió forint gyűlt össze a Várkonyi iskolának

1168

1 millió forint gyűlt össze tegnap a Várkonyi István Általános Iskola árverésén. Diákok, pedagógusok és szülők alkotásai kerültek kalapács alá a Kamarateremben, amikre ceglédi vállalkozók licitálhattak. Az összeget az iskola felújítására fordítják majd.

Eddig még nem látott rendhagyó estet szervezett a Várkonyi István Általános Iskola és az intézményben működő alapítvány. Festményeket, rajzokat, karácsonyi díszeket, fazekas munkákat árvereztek a Kossuth Művelődési Központ Kamaratermében.

FLECKENSTEINNÉ HORVÁTH MELINDA, szervező, Várkonyi István Általános Iskoláért Alapítvány: ,,Ez egy első jótékonysági árverés, amely nem titkolt, hogy hagyományteremtő szándékkal szeretnénk megszervezni, az itt befolyt összeget az alapítvány javára kívánjuk fordítani, amit természetesen visszaforgatunk az iskolás gyermekeknek, illetve az iskola felújítására szánjuk. Egészen pontosan célként jelöltük meg, hogy a Rákóczi úti épületnek az auláját korszerűsítjük, illetve a berendezését igyekszünk cserélni, vagy bővíteni.”

Még őszi szünet előtt írtak ki egy alkotói pályázatot, melyben lelkes diákok, pedagógusok illetve szülők vettek részt.

BÖGÖS ISTVÁN, igazgató, Várkonyi István Általános Iskola: ,,Azzal a szándékkal gondoltuk végig ezt a mai estét, hogy adjunk mi is. Úgy gondoltuk, hogy ez a környezet, maga a lehetőség, az a tisztelet, amit tudunk adni, hogy megköszönjük partnereinknek, hogy bennünket támogattak, természetesen továbbra is várjuk. Azt gondoltuk ki, hogy erre egy ilyen aukció megfelelő lehetőség.”

Az árverés ötlete az iskola javára az országgyűlési képviselő tetszését is elnyerte.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Nagyon jó dolognak tartom és talán én nem is emlékszem, pedig elég sok évet eltöltöttem a pályán pedagógusként egy kicsit igazgatóként is, hogy egy intézmény alapítványa, egy intézmény vezérkarával karöltve egy ilyen árveréses estét hoz össze.”

De az esten részt vett Fodor Gábor a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója is.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ: ,,Azt gondolom, hogy igazgató úr és akik ezt kitalálták, remek ötlettel álltak elő, hiszen úgy kérnek, hogy adnak, úgy kapnak, hogy adnak, ez egyik új formája az adomány szerzésnek és a takaró hosszabbítására.”

Az árverés nagyon sikeres volt az összes kép és tárgy elkelt, a ceglédi vállalkozók összesen 1 millió forint értékben vásároltak műalkotásokat. Az iskola támogatói számára finom vacsorával és zenés műsorra kedveskedtek a szervezők.