Nem érdemeltek vereséget

553

Az NB II hétvégi, tizennyolcadik fordulójában a bajnokságban harmadik helyen álló, a vezető Balmazújvárostól csupán 1 ponttal elmaradó Kisvárda együttesét fogadta a kiesés ellen küzdő, jelenleg 18. helyezett Ceglédi VSE.

A találkozó nagy küzdelmet hozott. Sőt, a játékban egyáltalán nem mutatkozott meg a két csapat között a tabellán megmutatkozó óriási távolság. A ceglédiek mindvégig kétségessé tették a vendégek papírforma szerinti győzelmét. A második félidőben a hazaiak jobban is játszottak a vendégeknél, több helyzetük is volt a kisvárdaiaknál, mégis a vendéglátók vereségével végződött az összecsapás. A látottak alapján nem véletlen, hogy a bajnoki cím egyik várományosa és szurkolói a találkozó végén kitörő örömmel fogadták sikerüket. Az óriási szélben, a körülményekhez képest jól előkészített pályán végül három gól esett, de akadt még további jó néhány gólszerzési lehetőség is.

Ezek után nézzük a legfontosabb eseményeket történésük sorrendjében:

14. perc: Egy baloldali akció során a támadást kísérő hátvéd, Vári jól emelt a kapu elé. A labdára remek ütemben érkező csapatkapitány, Erős a védőket megelőzve a kapufa segítségével fejelt a hálóba. 0-1.

17. perc: Ismét a ceglédiek kapuja forgott veszélyben. Gosztonyi került lövőhelyzetbe, élt is a lehetőséggel, de Horváth védeni tudott.

17. perc: A 16-oson belül cselező fiatal Tóth került a lelátóról nézve fölöttébb gyanús körülmények között a gyepre, de a játékvezető nem látott okot a 11-es megítélésére.

36. perc: A nagy ellenszél miatt egy hosszan előreívelt labda nem szállt el a kapujából kifutó kapusig, az Pozsáré lett, de a csatár hatalmas helyzetben elhamarkodva mellé lőtt.

60. perc: A Gosztonyi átadásával kiugró Grumic már csak a kapussal állt szemben. A csatár a rövid sarkot célozta meg, de az irányzékba hiba csúszott.

62. és 64. perc: Mindkétszer óriási kavarodás alakult ki a kisvárdai kapu előterében. Az elsőnél Tóth kivárt a lövéssel, így a védők menteni tudtak, a másodiknál pedig Szabó lövése kerülte el a jobb alsó sarkot.

70. perc: Csordás fejesét védte nagyot vetődve Ivancsics. A kapusnak az volt a szerencséje, hogy a középpályás mintegy 14 méterről célozta meg a kaput. Ha közelebb lett volna, akkor valószínűleg a bravúr sem segített volna a védéshez.

74. perc: A vendégek megszerezték második góljukat is, amikor Oláh használta ki a felszabadítás híján adódó lehetőséget.

79. perc: Szépített a szabadrúgáshoz jutó Vasutas. A labda mögé a nem sokkal korábban csereként beálló Babolek állt, akinek beadását  a kapunak háttal álló Szabó fejelte a léc alá.

88. perc: Az utolsó egyenlítési alkalom. Babolek néhány csel után lőtt, de a kapus védte a labdát.

Így a találkozó végül a Kisvárda 2-1-es győzelmével végződött, a Vasutas a döntetlenre minimum rászolgált volna.