Szép volt fiúk!

1254

A férfi kézilabda NB I-ben a Gyöngyöst fogadta és győzte le pazar játékkal, nagyon magabiztosan a CKKSE.

Már kezdettől a ceglédiek irányították a játékot, vezettek is, de sokáig csak 1-2 góllal. Ugyanakkor a vendégeknek az egész játékidő alatt csupán két alkalommal sikerült egyenlíteniük, egygólos vezetéshez pedig egyszer, 5-6-os állásnál jutottak. Azt a gólt Lele büntetőből dobta. 10-9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hazaiak a 8. és a 9. góljukat, Bíró majd Andjelic révén emberhátrányban dobták. Az első játékrész végén 15-13 volt az állás. Fordulás után sokáig nem volt jele annak, hogy a vége kiütéses győzelem lesz. Pedig az lett. Az első harminc percben Pallag remekül védett, akit védéseivel talán még túl is szárnyalt a szünet után beálló Bősz. Vezetett tehát a Cegléd, a Gyöngyös erejéből csak annyira futotta, hogy tartsa a tisztes távolságot, a 4-5 gólos különbséget.

Ez viszont csak a 40. percig sikerült, 25-20 után ugyanis a hazaiak szinte valamennyi támadásukat góllal fejezték be, a vendégek viszont csak hébe-hóba találtak be a kapuba. Így fokozatosan nőtt az előny, olyannyira, hogy a pazar játékot és a fölényes vezetést élvező szurkolók a 10, vagy az annál is több gólos vezetésnél is rászámolhattak a vesztes félre. A bravúros kapusteljesítményekkel kirukkoló, továbbá Bíró kiváló irányításával remeklő csapat a három montenegrói, Perisic, Andjelic és Grbovic különösen gólerős játékával a reméltnél is biztosabban verte az ellenfelét.

A találkozó végeredménye 36-24 lett. A hazaiak 36 góljából Perisic 8, Grbrovic és Andelic 7-7, Bíró 5, Gidai, Hódi és Borsos 2-2, míg Lászlai, Lepsényi, Müller 1-1-et szerzett.