Nemzetközi Triál Bajnokság Cegléden

1242

Három ceglédi fiatal is aranyérmes lett a tegnapi Nemzetközi Triál Bajnokságon. Takács Zoltán szenior pro kategóriában, Kozma Gergő kadét kategóriában, Hegedűs László pedig elit kategóriában lett első helyezett. A látványos megmérettetésre az ország több pontjáról és külföldről is neveztek versenyzők.

Több százan kilátogattak tegnap a ceglédi Triál Bajnokságra, vagyis sikeres volt a második alkalommal rendezett megmérettetés.

HEGEDŰS LÁSZLÓ, triálbajnok: ,,Én azért örülök, hogy sikerült Ceglédre hoznunk a triál bajnokságot, mert a fiataloknak ez picikét egy ilyen átnevelő erő. Nem a lezüllött extrém sportolókat látják, hanem azt látják, hogy ezek a srácok itt komoly pályákon mennek, kőkemény fókusz koncentráció és ehhez csak is kizárólag komolyan lehet felkészülni. Valamilyen szinten ez is a cél a versenynél, hogy példát mutassunk, hogy az extrém sport az nem feltétlen a cigi és az alkoholról szól, hanem a kőkemény versenysportról.”

A ceglédi versenyzők közül többen is kiváló eredményt értek el. Kozma Gergő első lett kadét kategóriában. A fiatal versenyző arról beszélt, hogy miért kezdte el a triálozást.

KOZMA GERGŐ: ,,Három és fél éve Hegedűs László hatására. Jóban volt a testvéremmel és sikerült összehozni a kapcsolatot, hogy el tudjak kezdeni triálozni.”

Egy másik ceglédi versenyző – a Hegeshowból már jól ismert – Takács Zoltán is a legjobb lett, ő szenior pro kategóriában lett első helyezett.

TAKÁCS ZOLTÁN: ,,Körülbelül 15 éve kezdtük mondhatni egyszerre a sportot, általános iskolából adódott ez a hobbi. Aztán szépen lassan kialakult egy komoly sporttá, ahogy a Hegeshow megalakult.”

Takács Zoltán azt is elmondta, hogy a fellépéseket mindenképp szeretné folytatni a Hegeshow-val, valamint jövőre kipróbálja magát az elit kategóriában is. Abban a kategóriában, ahol Hegedűs László nyakába idén aranyérem került.