Nemzetközi triál versenyt tartanak vasárnap Cegléden

1184

Már készülnek a vasárnapi triál versenyre, amit a Szabadság téren rendeznek meg. Ez az első ilyen rendezvény a város életében. A látványos megmérettetésre az ország több pontjáról és külföldről is neveztek versenyzők. A pálya már elkészült, a legjobban teljesítők kupával térhetnek majd haza.

Raklapok, betonhengerek és lécek borítják a Szabadság tér egyik részét. Hegedűs László és csapata már lázasan készül a vasárnapi egész napos triál versenyre.

HEGEDŰS LÁSZLÓ, triál bajnok: ,,Nagyon régóta szerettem volna megszervezni Cegléden a triál versenyt, hogy az emberek ki tudjanak jönni és meglássák, hogy versenykörülmények között hogyan néz ki a sportágunk. Ez nagyszerű, mert most megkaptuk Cegléd város támogatásával a Szabadság teret és fel tudunk építeni egy nagyon komoly szekciót, pályarészt a versenyzőknek.”

Az ország egész területéről, sőt külföldről Romániából és Szlovákiából is érkeznek majd versenyzők.

HEGEDŰS LÁSZLÓ, triál bajnok: ,,A díjazások gyönyörű szép kupák lesznek, valamint tárgynyeremény, ahogyan az szokás országos szinten. Itt ugye alapvetően, aki az első ceglédi triál bajnokság győztese lesz az azt gondolom, hogy egy óriási elismerés a kategóriájában, hiszen azért Abonyi Robi barátommal kiteszünk magunkért. A pályákat kőkeményre építjük, de élvezhetőre is egyben.”

Hege körbevezette stábunkat a pályán, ahol bringa nélkül is a gravitációt meghazudtolva ugrált. A megmérettetésen öt kategóriában – kezdő, junior, kadét, senior és profi – lehet indulni. Hegének nem titkolt vágya, hogy ha a vasárnapi program sikeres lesz, évről évre újra megrendezzék Cegléden, sőt akár világkupa versenyt is hoznának a városba.