Neves fellépők a Városnapokon

1427

Idén is több országosan ismert zenész adott koncertet a Városnapokon. Szombaton este Caramel adott nagykoncertet, a vasárnap pedig a rock zene jegyében telt: a ceglédi kötődésű Fatal Error és az Intim Torna Illegál zenélt. A hétfőt és a rendezvényt pedig Geszti Péter zárta a Létvágy című album bemutatójával.

Több ezren látogattak el hétvégén a Városnapokra, ahol délutánonként már javában szólt a zene. Számos zenekar fellépett, az este pedig a sztároké volt. Szombaton a szolnoki születésű Molnár Ferenc Caramel lépett fel. Rá az eső ellenére is rengetegen voltak kíváncsiak. A vasárnap este pedig a rock zene jegyében telt. A helyi kötődésű 2011-ben alakult Fatal Error kezdte a sort. Majd az alternatív rockzenét játszó Intim Torna Illegál zárta az estét, akik nagy örömmel jöttek Ceglédre. Nemcsak a fellépés miatt, hiszen ők is zsűriztek az Utcazene Fesztiválon.

DOROGI PÉTER,BIKALI SÁNDOR, Intim Torna Illegál: ,,Nagyon örültünk, hogy eljöhettünk ide Ceglédre és zsűrizhettük azokat a zenekarokat, akik részt vettek az Utcazene Fesztiválon. Nem néztük meg egymást pontozását, én nem voltam annyira szigorú, én voltam a ,,jó zsaru”. De van mellettem egy rossz zsaru is. – Én nagyon szigorú voltam.”

A hétfő estét és a rendezvényt pedig az EMeRTon-díjas énekes, Geszti Péter zárta. Akit délután születésnapja alkalmából az Imregi Vendéglőben köszöntött zenekara. Az énekes örömmel fogadta a meglepetést

GESZTI PÉTER, énekes, dalszövegíró, EMeRTon-díjas: ,,Nagyon jól esett. Hozzáteszem, hogy ez a csapat, akivel most itt játszom Cegléden, nagyon régóta ismerjük egymást, nagyon jó emberek. Elképesztően jó zenészek és tulajdonképpen egy kicsit olyan, mintha a második családom lenne. Nagyon hálás vagyok nekik. Nem csak ezért a tortáért és zenés köszöntésért, hanem, hogy olyan régóta velem vannak és segítenek engem a zenélésben.”

A ceglédi közönségnek a Létvágy című albummal készültek, melyen 11 előadóval dolgozott együtt Geszti Péter.

GESZTI PÉTER, énekes, dalszövegíró, EMeRTon-díjas: ,,Úgy kerületek oda azok az előadók, hogy éreztem, hogy a dalokhoz van valami közük, illetve hozzám. Van valamifajta rezgésszám, ami arra mutatott, amire ezek az előadók voltak. Az énekesek között van olyan, akivel már dolgoztam, sőt mentoráltam is volt, de van olyan, akivel még soha nem dolgoztam.”

Az énekes úgy fogalmazott, hogy ez az album inspirálta, sőt megújította őt is és az egész csapatot. Este Ambrus Rita énekesnővel adott koncertet a ceglédi közönségnek.