Neves szakmai elismerést kapott a csemői iskola igazgatója

1091

Neves szakmai elismerést kapott a Csemői Ladányi Mihály Általános Iskola igazgatója. Oszlánczi Ferenc az oktatási miniszter által adományozott Németh László-díjat vette át, mely azoknak az iskolában tevékenykedő pedagógusoknak adható, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában hosszú időn át kiemelkedő munkát végeznek.

A 40 éve már pedagógusi pályán tevékenykedő csemői iskola igazgatója, Oszlánczi Ferenc a napokban vette át az oktatási miniszter által adományozott Németh László-díjat.

OSZLÁNCZI FERENC, igazgató, Csemői Ladányi Mihály Általános Iskola: ,,Van egy oklevél, plakett és én úgy tudom, hogy az illetmény alap hatszorosa, nem foglalkoztam az összeggel. Úgy gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy a szakmai, kollégák, a munkáltatók úgy érezték, hogy érdemes vagyok rá. Úgy gondolom, hogy ez mindennél többet ér.”

Oszlánczi Ferenc arról is beszélt, hogyan jutott el idáig. A feleségével együtt még 1977-ben kezdték a tanítást. Érsekvadkerten kezdtek, majd 1980-ban Cegléden folytatták a pedagógusi munkát.

OSZLÁNCZI FERENC, igazgató, Csemői Ladányi Mihály Általános Iskola: ,,Giba Lászlóné volt az igazgatónő, nagyon szerettem, nagyon emberséges volt. Ő is fantasztikus vezető volt és 1991-től voltam a Várkonyi István iskola vezetője 10 évig. Egy évig voltam utána osztályfőnök, majd 2002-től vagyok Csemőbe, tehát immár 15. éve.”

A Németh László-díj azoknak az általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktató-nevelő munkát végző tanároknak adományozható, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában hosszú időn át kiemelkedő munkát végeznek. A plakett Ágh Fábián Sándor szobrászművész alkotása. Kerek alakú, bronzból készült. Egyoldalas és Németh László domború arcképét ábrázolja.