Nyert a listavezető

655

A felnőtt és az ifi bajnokság listavezetője, az Euronovex USE látogatott Ceglédre vasárnap, a női kézilabda NB II 13. fordulójában. Az ifista Cápák komoly bravúrt értek el az eddig még pontot sem veszítő vendégekkel szemben, és csak néhány másodpercen múlt a döntetlen kiharcolása. A felnőttek jól kezdték a meccset és a végjáték is az övék volt. Az első negyedórát 9-7-re, az utolsó tizenöt percet pedig 8-3-ra nyerték, de a közte lévő fél óra játéka akadozott és ez vereséget okozott.
Női kézilabda NB II, Dél
Felnőtt
Ceglédi Kék Cápák – Euronovex USE 29–31 (14–17)
Cegléd, 200 néző, vezette Serfőző K., Serfőző R.
Cegléd: Juhász Bernadett, Szegedi Brigitta (kapusok), Kaiser Melitta 9 (1), Tóth Adrien 7 (3), Vuletic Suncica 5, Csábi Zsuzsanna 2, Torgyik Rita 2, Dobos Renáta 1, Kökény Hanna 1, Török Melinda 1, Peszeki Laura 1, Ade Sowunmi, Mód Klaudia, Farkas Fruzsina, Kovács Alíz. Edző: Tóth Norbert.
Kiállítás: 10 ill. 8 perc.
Hétméteres: 6/4 ill. 5/1.
Az eredmény alakulása: 5. perc 3-3, 16. p.: 9-7, 27. p.: 12-15, 36. p.: 16-19, 46. p.: 21-27, 58. p.: 28-30.
Tóth Norbert: Mindig igazi rangadó Szele ellen játszani, bár most a hőfok valahogyan hiányzott. Egy eddig veretlen csapat érkezett hozzánk, és sajnos így is távoztak. Felvettük az ő játékstílusukat, nem tudtuk diktálni a tempót, akadozó támadójátékunk pedig az ellenfelünknek kedvezett. Azt sajnálom, hogy nem csináltak mást, mint amire készültünk, de mégsem sikerült megoldanunk védekezésben. 45 percig nem azt az elszántságot és küzdeni akarást mutattuk, amire képesek a lányok, és a különbség lefaragása felőrölte az energiánkat, fizikálisan és mentálisan is. Nehéz bajnokság vár még ránk, de ha csak negyedórára mutatjuk meg, hogy mire vagyunk képesek, az kevés lesz.
Női kézilabda, ifjúsági III. o.
Ceglédi Kék Cápák – Euronovex USE 36–37 (15–24)
Cegléd: Benkő Barbara, Kató Krisztina (kapusok), Peszeki Laura 14 (2), Kökény Hanna 9 (2), Kovács Alíz 5, Mód Klaudia 4, Vágány Noémi 2, Simon Anna 1, Pető Luca 1, Farkas Fruzsina. Edző: Ade Sowunmi.
Kiállítás: 4 ill. 6 perc.
Hétméteres: 7/5 ill. 1/1.
Ade Sowunmi: A mérkőzés elején a lányok megijedtek, hogy a tabella élén álló csapattal kell megvívniuk, ezt az eredmény az első félidő végére abszolút igazolta is. Annak ellenére, hogy az ellenfelünk kilenc góllal is vezetett, sikerült felszívni magunkat, szép lassan lefaragni a hátrányunkat, és csak az utolsó másodperceken múlott, hogy bravúros eredmény szülessen. Remélem, sikerült a vereség ellenére is bebizonyítani a lányoknak, hogy több van bennük és csak bízniuk kell magukban. Mindenki büszke lehet az elért eredményre!