Ők lettek az Év tanárai

649

Átadták az év matematika, az év magyar tanára valamint az év idegen nyelvi tanára kitüntető címeket. Hat pedagógus részesült elismerésben: dr. Surányi Dezsőné, Nagy Irén, Vinczéné Márföldi Tünde, Pusztai Szilvia Katalin, Bognárné Szepes Orsolya és Czerovszki Mónika. Az oktatási díjakat azok a ceglédi tanárok kaphatják, akik kiemelkedő pedagógiai munkát végeznek.

A Gimnázium néhai pedagógusáról, Tóth Czifra Mihályról nevezték el azt a matematikadíjat, amelyet 2002-ben adtak át először. Az elismerést dt. Beck György alapította. A díjra minden ceglédi iskola egy-egy tanárát ajánlhatja. Az év matematikatanára díjat dr. Surányi Dezsőné a Várkonyi iskola
és Nagy Irén a Kossuth Lajos Gimnázium pedagógusa vehette át.  Az ünnepségen adták a gimnázium tisztelt és szeretett néhai pedagógusáról, Velkey Imréről elnevezett díjat is. A magyar tanároknak járó elismerést 2009-ben adták át először. Az általános iskolákban tanítók közül idén Vinczéné Márföldi Tünde, Református iskola és Pusztai Szilvia Katalin, a Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola pedagógusa kapta az elismerést.  A Rorák Imre nevével fémjelzett év idegen nyelv tanára díjat is ketten kapták meg. Bognárné Szepes Orsolya a Táncsics Mihály Általános iskola  tanára és Czerovszki Mónika, a Közgazdasági szakközépiskola és szakgimnázium pedagógusa vehette át az elismerést.  A díjátadáson a ceglédi tanulók  produkciói mellett előadás is köszöntötte a díjazottakat. Dr. Koltói Ádám mellett Volter Etelka is előadással készült a jeles eseményre.