Országos Ügyészségi Sportnap Cegléden

1463

A Fővárosi Főügyészség csapata végzett első helyen a Cegléden megrendezett Országos Ügyészségi Sportnapon. A háromnapos rendezvényen majd 300 ügyészségi dolgozó mérte össze ügyességét különböző sportágakban. A versenyre 12 megyéből érkeztek. csapatok.

Idén Cegléd adott otthont a több évtizedes múltra visszatekintő ügyészségi sporttalálkozónak. A több száz résztvevőt elsőként a Pest Megyei Főügyészség vezetője köszöntötte. Szentendrén és Gödöllőn már többször tartottak ilyen versenyt, most úgy gondolták, új helyszínt keresnek.

DR. SZABÓ FERENC, vezető, Pest Megyei Főügyészség: ,,Meg is találtuk, Cegléd személyében, hogy így mondjam. Bizonyára sokan nem voltak még Cegléden, de ahogy írtam is a meghívóban meggyőződésem, hogy ha szétnéztek a városban – amire lesz mód – akkor többen magánemberként, turistaként is vissza fognak térni a városba, mert érdemes.”

Arról pedig, hogy miért érdemes visszatérni a városba a polgármester beszélt. Takáts László a Kossuth-kultuszra és a világhírnévnek örvendő sikeres helyi sportolókra is kitért, de elmondta azt is, milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy Dél-Pest megyei városnak.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Az Európai Uniós besorolások szerint egy olyan fejlett régió vagyunk, hogy nekünk már sem utak, sem egyéb infrastrukturális fejlesztések nem járnak. Úgy hogy harcoltunk érte sokáig, hogy önálló lehessen Pest megye és most már eljutottunk oda, hogy most már egyre több uniós forrás érkezik, de egyébként hazai forrásból is ide.”

Így jöhetett létre a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont is, mely most helyet adott az ügyészségi sportnapnak is. A rendezvény egyébként nem jöhetett volna létre Dr. Frischmann Edgar nyugalmazott főügyészségi ügyész támogatása nélkül. Bár már elmúlt 95 éves,  ő mind a mai napig segíti munkájával az ügyészséget.

Dr. Frischmann Edgar, nyugalmazott főügyészségi ügyész: ,,Mi a szakrend feladata: az érdekvédelem. Az érdekvédelem ami nem csak a munkabérek emeléséért, hanem a munkakörülmények megfelelő egészséges biztosítása érdekében, az egészséggel összefügg ez a sporttalálkozó is, mert ép testben ép lélek, ha ez együtt van akkor ép ésszel és ép szellemiséggel tudunk részt venni a napi munkában.”

A résztvevők kipróbálhatták magukat egyebek mellett fociban, úszásban és tollaslabdában is. Legügyesebbnek a Fővárosi Főügyészség csapata bizonyult. Második helyen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, harmadik helyen pedig a Bács-Kiskun megyei csapat végzett. A Pest megyei főügyészség csapata pedig strandröplabdában és tollaslabdában szerepelt kiemelkedően.