Új rendőrautót adtak át Csemőben

1606

Új rendőrautót adtak át a csemői falunapon. A körzeti megbízottak innentől ezzel a gépjárművel fogják járni a települést és erősíteni a közbiztonságot. Az autó megvásárlását a csemői Polgármesteri Hivatal mellett, egyéb, cégek és magánszemélyek is támogatták.

Új gépjármű fogja ezentúl segíteni a körzeti megbízottak munkáját Csemőben. A Dacia Duster típusú terepjáró a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 451. szolgálati járműve. A polgármester úgy fogalmazott: az önkormányzat anyagilag támogatja a rendőrkapitányság munkáját, hogy ezáltal minél magasabb színvonalon valósulhasson meg a feladatellátásuk.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester, Csemő: ,,Török Csaba Cegléd rendőrkapitánya azzal a kéréssel keresett meg minket, az idei év elején, hogy próbáljunk meg vásárolni egy szolgálati autót. Az önkormányzat azonnal partner volt a megvalósításához, azonban az anyagi erőnk a korlátozott források miatt ehhez kevésnek bizonyult.”

De a cégek és magánszemélyek támogatásának köszönhetően sikerült megvásárolni a gépjárművet. A lakosság gyors összefogása azt mutatja, hogy bíznak az állományban, a körzeti megbízottak munkájában, akikkel nap mint nap találkoznak. Volt idő, amikor az ismertté vált bűncselekmények száma nagyon megnőtt, ez azóta rengeteget javult – mondta Dr. Németh Gyula rendőrezredes.

DR. NÉMETH GYULA, r.ezredes, gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes: ,,Akkor a rendőri létszámot megemeltük több mint 600 fővel, a körzeti megbízottak munkájára kiemelt hangsúlyt helyeztünk. Megyei szinten 40 fővel emeltük meg a körzeti megbízottak létszámát és azóta is mindent megteszünk azért, hogy ez a létszám mindig 100%-os feltöltés közeli állapotban legyen.”

A körzeti megbízottak ismerik a helyi viszonyokat, a lakosokat és ha valami történik segítséget tudnak nyújtani az embereknek.

DR. NÉMETH GYULA, r.ezredes, gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes: ,,Csak emlékeztetőül mondom, tavaly az ismert bűncselekmények száma épphogy meghaladta a 22 ezret, tehát kevesebb, mint a fele a 2012 évinek és a nyomozás eredményességi mutató meghaladta az 55%-ot. Tehát ma már bátran mondhatjuk, hogy aki arra teszi a fejét, hogy bűncselekményre az méltó büntetését meg fogja kapni nagyobb valószínűséggel, minthogy megúszná.”

Most a legfontosabb az, hogy ezeket az eredményeket megőrizzék, amihez elengedhetetlen a megfelelő technikai felszerelés, mint például az új gépjármű.