Ovi-olimpiát rendeztek

955

A Köztársaság utcai óvoda csapata nyerte az idei ovolimpitát. A délelőtti versenyen 144 ovis vett részt, játékos feladatokban kellett bizonyítaniuk. Egyetlen csapat sem távozott üres kézzel, minden résztvevő óvoda kapott ajándékot.

Az oviolimpia idén is bevonulással kezdődött, akár egy igazi nemzetközi verseny. A ceglédi óvodások egyen pólóban, csapattáblával léptek a zsűri és lelkes szurkolótábor elé. A nagycsoportosokat, az ovónéniket és a szülőket a polgármester, Takáts László is köszöntötte. Az idei eseményt a Pesti úti óvoda rendezte meg. Az intézmény vezetője elmondta: nagyon kemény, ám ugyanakkor szeretetteljes és örömmel teli  felkészülési idő van mögöttük. Hiszen igyekeztek a játékos feladatokat igen komoly téma köré csoportosítani.

OROSZ ZOLTÁNNÉ intézményvezető, Pesti úti óvoda és tagintézményei: „A természettudatosság jegyében készültek el a feladatok, tehát konkrétan a szelektív hulladékgyűjtés is szerepet kapott. Nemsokára itt van a föld napja, meg a víz világnapja és ennek a jegyében próbáltunk a feladatsorokat összeállítani.”

A nap természetesen elsősorban a szórakozás és kikapcsolódás miatt fontos. Ám azért tétje is volt. Egyrészt az, ki juthat tovább a térségi ovi-olimpiára. Másrészt pedig, hogy ki kaphatja meg a legjobbaknak járó ajándékokat.

OROSZ ZOLTÁNNÉ intézményvezető, Pesti úti óvoda és tagintézményei: „Természetesen ajándékokkal is készültünk a gyermekeknek. Az első három helyezett nagyobb értékű ajándékban fog részesülni, de nem szeretnénk, ha bárki üres kézzel menne haza, ezért minden csapat fog ajándékot kapni.”

A versenyen egyébként 144 apróság vett részt, ők küzdöttek a szép ajándékokért. A dobogó harmadik fokára a Pesti úti óvoda csapata állhatott, a második a Báthory utcai óvoda lett, az első pedig a Köztársaság utcai óvoda csapata.