Rövid híreink

1217

MEGÚJUL A SZENTHÁROMSÁG PARK

Teljesen megújul a katolikus templom előtti Szentháromság tér. Új gyepfelületet alakítanak ki, évelő virágok és új fák is díszítik majd a belváros ezen részét. Padokat helyeznek ki, és könnyen megközelíthetővé teszik a járókelők számára a katolikus templomot.

A park megújítása a fák kivágásával kezdődött tegnap délelőtt. Hat fát kellett kivágni, de kilencet ültetnek helyette. Csepleszmeggy fákat ültetnek majd, amelyek áprilisban teljesen virágba borulnak. Évelő virágágyak, cserjeágyasok és színes egynyári virágok is helyet kapnak a parkban. De öntözőrendszert is kialakítanak. A templomot és a szentháromság szobrot is könnyen megközelíthetővé teszik, így az esküvői menetek is kulturáltan vonulhatnak. A munkákkal az esküvői szezon előtt végeznek. A misék idején a templom főbejáratát szabadon hagyják.

PATKÓS IRMÁRA EMLÉKEZTEK

A néhai színésznőre, Patkós Irmára emlékeztek. Irma néni március 8-án született, ezen a napon minden évben műsorral készül a róla elnevezett Művészeti Iskola. Köszöntőt a polgármester mondott. Takáts László úgy fogalmazott: Irma néni élete, tehetsége, emberi nagysága mindannyiunk előtt példaként állhat.

PÉNZHÉT A GIMIBEN

A diákok pénzügyi ismereteit szeretnék bővíteni a Kossuth Gimnáziumban, így a Közgazdasági Iskola után ott is elindult a Pénzhét elnevezésű program. A tanulók a Magyar Nemzeti Bank illetékesétől, Dr. Ferkelt Balázstól hallhattak előadást egyebek mellett a bankkártya előnyeiről, a diákhitelről és a megtakarításról.