Pénzügyi ismeretek játékosan

1145

Játékos feladatokon keresztül kalauzolták el tegnap a gimnázium felső tagozatos diákjait a pénzügyi ismeretek világába. Az úgynevezett Bankvelem Utazó Iskola programjának célja, hogy a fiatalok jobban eligazodjanak a pénz világában.

Teljesen átrendezték a Kossuth Lajos Gimnázium Dísztermét. A székek oldalra pakolva, az asztalokon pedig különböző pénzügyi ismeretekkel kapcsolatos játékok várták a diákokat.

KOZMA SÁNDOR, szervezőpedagógus: ,,Ez általános iskolásoknak szóló program, most nálunk az ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadikos osztályok vesznek részt. Ez az a társaság, akiknél a használt elemeket gyűjtik a tanulóink. Nagyon aktívak ebben is. Már ebben a tanévben is 200 kg elemet gyűjtöttek és pénzügyi tudatosság, pénzügyi képzés fejlődéséhez segíti hozzá őket ez is.”

A gimnáziumban egyébként rendszeresen vannak pénzügyi versenyek, valamint ezzel kapcsolatos szakköröket is tartanak. A diákoknak nagyon tetszett a Díszteremben berendezett játszóház. A különböző helyszíneken csapatmunkával oldották meg a feladatokat.

FEKETE RICHÁRD: ,,Ki kell rakni ezt a képet, amin egy malac van vélhetőleg és mellette egy fa. Az előbb is nagyon ügyködtetek, mit csináltatok a másik asztalnál? El kellett vezetni utakon a pénzes zsákokhoz a pénzes autókat. Hogy tetszenek a feladatok? Nagyon tetszenek, szerintem nagyon érdekesek.”

A Bankvelem Program keretében 100 általános iskolába látogat el az oktató csapat, annak érdekében, hogy játékos módon erősítsék a diákok pénzügyi ismereteit.

HORÁK NIKOLETTA, koordinátor, BankVelem.hu: ,,Most jelenleg a ceglédi gimnázium a századik iskolánk, ahová el tudtunk jönni nagy örömünkre. Pénzügyi oktatást tartunk alsóban, illetve felsős osztályokban. Van egy pénzügyi játszóházunk, ahol banki ismereteket tanulhatnak a gyerekek. Nagyon alapvető fogalmakat próbálunk megtanítani a fiataloknak, mint például bevétel, kiadás fogalma. Családi költségvetés készítése, illetve, hogy hogyan osszák be a gyerekek a pénz.”

A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy a fiatalok nagyon élvezik ezt a programot, hiszen így jobban átlátják az otthoni költségvetést is – mondta a koordinátor.