Prevenciós sorozat indult

1339

Hogyan védhetjük meg otthonunkat a betörőktől és saját vagy más testi épségét mondjuk abban az esetben, ha kerékpárral közlekedünk. Sok más mellett ezekre hívja fel a figyelmet a Ceglédi Rendőrkapitányság azzal a prevenciós sorozattal, ami ma a Szabadság téren indult el.

Ha nyár, akkor utazás, nyaralás, rokonlátogatás és szinte mindenhol tárva nyitva álló ablakok éjszakánként. Mindezek közben pedig sok esetben kiszolgáltatjuk magunkat a hozzánk cseppet sem baráti látogatásra érkezőknek.

KISS EDIT, r.százados, Ceglédi Rendőrkapitányság: „Sokan hagyják nyitva szellőztetés miatt az ablakokat és ezt bizonyos elkövetői körök előszeretettel használják ki. Ezért a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nagyon fontosnak tartja e körben a prevenciót és azt találtuk ki, hogy egy hónapon keresztül minden héten más más helyszínen megszólítjuk a lakosságot. Tájékoztató jelleggel, de el is beszélgetünk velük, hogy milyen ötleteik vannak akár felénk, mi pedig hasznos tanácsokkal igyekszünk ellátni őket, hogy hogyan védekezzenek, mert szükséges a lakások védelme érdekében, hogy ők is megtegyék az óvintézkedéseket.”

Például – és ez egyre nagyobb hangsúlyt kap – ne írjuk ki közösségi oldalakra, hogy éppen a nyaralásunkat töltjük távol otthonunktól. De egy teli postaláda is árulkodó lehet a betörők számára. Ilyen és ehhez hasonló dolgokra hívják fel a figyelmet még három csütörtökön 9 és 12 óra között. Július 13-án a Szent Imre herceg utca 17 szám előtt, 20-án a Gubody kertben, július 27-én pedig külterületi helyszínen. Minden esetben a kerékpárok rendőrségi regisztrációjára is lesz lehetőség. Keddenként pedig a Kresz parkba települnek ki a szakemberek. Ott a bűnmegelőzés mellett a baleset megelőzés lesz a kiemelt téma.

KISS EDIT, r.százados, Ceglédi Rendőrkapitányság: „A baleset megelőzés szempontjából pedig szintén a helyes közlekedésre helyezünk most nagyobb hangsúlyt, mint a gyalogos, mind a kerékpáros oldalról. Szórólapokat fogunk osztani, de ügyességi feladatokat is kitalálunk a KRESZ parkba kilátogatóknak. Tehát készülünk ott is olyan feladatokkal, programokkal, amik egy kicsit megmozgatják az oda látogatókat, érdeklődőket.”

Július 11. 18 és 25 az a három kedd, amikor 10 és 12 óra között a Kresz parkba várják az érdeklődőket.