Rafael Dániel kadet országos bajnok

403

A koronavírus okozta fél éves kényszerszünet után szombaton a kadet kötött- és szabadfogású, valamint a női országos bajnoksággal indult újra a birkózóélet. A résztvevők az FTC rendezésében a gyáli sportcsarnokban mérhették össze a tudásukat szigorú járványügyi intézkedések mellett. A három fogásnemben összesen 208-an mérlegeltek. A ceglédi fiatalok mind a három szakágban képviseltették magukat.
Kötöttfogásban Rafael Dániel az 51 kg-ban magabiztos birkózással, három győzelmet követően bajnoki címet szerzett. Manczák Ruben szabadfogásban az 55 kg-osok között szintén döntőbe jutott serdülőként az idősebbek között, de ott már nem bírt a házigazdák versenyzőjével, így az előkelő második helyen végzett. A ceglédiek közül még hárman birkózhattak a bronzéremért, de ezúttal nem sikerült egyiküknek sem az éremszerzés.
A Nemzetközi Birkózó Szövetség a járvány miatt a korosztály világversenyeit törölte erre az évre, így Rafael Dániel a bajnoki cím és a válogatottság megszerzése ellenére nem léphetett szőnyegre a világversenyeken ebben az évben.
Női valamint kadet kötött- és szabadfogású országos birkózóbajnokság
Női
53 kg 5. Rafael Tímea
Szabadfogás
55 kg 2. Manczák Ruben 4. Cseh Dávid
80 kg 5. Komáromi Viktor
Kötöttfogás 51 kg 1. Rafael Dániel