Rajt az atlétikában is

557

Keszthelyi Luca első felnőtt magasugró versenyén, Ecseri Angéla pedig az első fedettpályás országos bajnokságán van túl. A hétvégén megkezdődtek a 2019. évi fedettpályás atlétikai versenyek a budapesti BOK csarnokban.
Keszthelyi Luca /2004/ a MASZ által szervezett felkészülési versenyen vett részt a hétvégén. Szombaton magasugrásban versenyzett abszolút kategóriában, amelyben a 2004-ben születettek vagy idősebbek indulhattak. Luca megilletődötten versenyzett. Míg az előző héten, Bonyhádon átugrotta a 170 cm-t és a 175 cm-es új magyar serülő csúccsal próbálkozott, addig most csak a 165 cm-t sikerült átugornia, de ezzel az eredménnyel is a 4. helyen végzett. Vasárnap 60 m-es gátfutásban indult a saját korosztályában és 9,81 mp-es idővel a 9. helyen végzett, ami új egyéni csúcs. Lucának ez jó felkészülési verseny volt a jövő hétvégi serdülő ob-ra.
Ecseri Angéla /2006/ élete első újonc (13 évesek) országos bajnokságán gyönyörű futásokkal mutatkozott be vetélytársainak. Szombaton a 300 m-es síkfutásban 45,51 mp-es idővel a 4. lett, 0,2 mp-cel lemaradva a dobogóról. Vasárnap a 600 m-es síkfutásban is rajthoz állt, ahol szintén nagyon szép futással, 1 perc 48,06 mp-es idővel a 9. helyen végzett. Anginak sajnos nem volt szerencséje a futambeosztásokkal és a rajthelyekkel. Mindkét futása alkalmával nagyon rosszul osztották be, ha jobb rajtpozíciót kapott volna, akkor ma legalább egy magyar bajnoki érme már lenne. Nem baj, legközelebb már az elért időeredmények alapján osztják be őket a rajthoz.