Rendhagyó balesetmegelőzési előadás

829

Balesetmegelőzési és közlekedésbiztonsági előadást tartott ma Sós Zsanett törzsőrmester Vámos Robival a Református iskolában. A gyerekeknek rajzokon keresztül mutatták be a KRESZ legfontosabb szabályait. Az alkotásokon keresztül a diákok jobban megjegyzik a legfontosabb intelmeket.

A Ceglédi Rendőrkapitányság nemrég együttműködést kötött Vámos Robi rajzoló, dizájnerrel. Azért, hogy a fiatalok még jobban megértsék és elraktározzák a KRESZ legfontosabb szabályait. Ma a Református Általános Iskolában tartott előadást Sós Zsanett törzsőrmester az alkotóval.

VÁMOS ROBI: ,,Azt tapasztalom, hogy amiket én rajzolok, azok hatnak a kisgyerekekre és azzal tudok segíteni, hogy az általuk elmondottak így jobban megmaradnak. És talán nem is kell olyan gyakran felemlegetni őket, hanem jobban emlékeznek a gyerekek és így szeretném, ha a tanultak jobban megmaradnának a fejükben a tanultak.”

A táblára fokozatosan kerültek fel a különböző rajzok, amivel a helyes gyalogos közlekedést szemléltették a diákoknak.

SÓS ZSANETT, törzsőrmester, Balesetmegelőzési előadó, CRK: ,,Képzeljétek el, hogy a gyalogosokra is vonatkoznak a táblák. A gyalogosoknak is tudniuk kell a táblák jelentését. Ez egy főútvonal tábla, de kicsit kanyarodjunk még vissza. A múlt órán megbeszéltük, hogy a kijelölt gyalogos átkelőhelyen hogyan kell átkelni a gyalogosnak. Következő a kérdés: mi van akkor, ha nincsen zebránk, akkor hol fogunk átkelni?”

A kérdésre pedig a gyerekek válaszoltak, nem is akárhogyan, nekik kellett berajzolni a helyes átkelést. Ezáltal sokkal jobban rögzülnek a különböző információk bennük. A rajzolásnak és az interaktív foglalkozásoknak egyébként személyiségfejlesztő hatása is van – mondta Vámos Robi.

VÁMOS ROBI: ,,Egyszerű rajzokat tanulunk és akkor az egyszerű rajzok által elhiszik, hogy képesek megcsinálni és hogy ha képesek az egyszerűbb alkotásokat megcsinálni, akkor utána lehet jobban megy majd a szavaló verseny is. Tehát az önbizalmat és az önbecsülést mindenképp építi.”

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársa, Sós Zsanett rendszeresen tart majd balesetmegelőzési előadást a város oktatási intézményeiben. Hiszen azáltal, hogy a gyerekek megjegyzik, elsajátítják a legfontosabb KRESZ ismereteket a legtöbb baj megelőzhető.