Rendhagyó fizika óra a Közgázban

1163

Rendhagyó fizika órára várták a pedagógusokat és a diákokat a Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumba. Dr. Salamon József a természettan elmúlt 50 évének eredményeit és változásait mutatta be a közönségnek.

A Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium 50 éves évfordulójának alkalmából színes programokkal készülnek az iskola pedagógusai. Most például egy rendhagyó fizika órát tartott Dr. Salamon József, aki a természettan elmúlt 50 évéről mesélt az érdeklődőknek.

DR. SALAMON JÓZSEF, pedagógus: ,,Talán az utolsó, ami a legmegdöbbentőbb a kvantumbiológiának a kialakulása a múlt században a kvantumfizika óriási fejlődésen ment keresztül. És most körülbelül 10 éve rájöttek arra, hogy bizonyos biológiai jelenségeket csak azzal lehet megmagyarázni, amit a kvantumfizika megalkotott.”

Az órákon egyébként változó a diákok érdeklődése -folytatta – van, akit jobban, van, aki kevésbé érdekel a fizika világa.

DR. SALAMON JÓZSEF: ,,Abban a pillanatban, amikor abszolút dolgokat vélnek hallani, látni egyből érdeklődőbbé válnak. A modern fizika az mostanában pontosan ezt produkálja, egyre meglepőbb eredményeket hoznak le újabb kutatások.”

A pedagógus vetítőn és a táblán is szemléltetett különböző természettudományos ismereteket. De beszélt Niels Bohr-ról is, a Nobel-díjas dán fizikusról, aki az atomszerkezet és a kvantummechanika tudományterületén dolgozott. Niels Bohr-t a Magyar Tudományos Akadémia is tiszteletbeli tagjává választotta.