Ülésezett a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

1195

Az idei év első ülését tartotta ma a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete. Az előkészítést követően szó esett az önkormányzat és a roma önkormányzat együttműködéséről, valamint az ugyeri hulladékelszállításról is.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületi ülésén két napirendi pontról egyeztettek. Először az idei együttműködési megállapodásról, amit a város képviselő testülete változtatás nélkül elfogadott és ezt most a roma nemzetiségi önkormányzat képviselői is megerősítettek. De szó volt az ugyeri hulladékelszállítással kapcsolatos problémákról is arról, hogy azok is kapnak csekket, akik a szeméttelepre viszik a hulladékot. Az aljegyző Dr. Nagy Lajos elmondta: a hulladékgazdálkodási törvény előírásának megfelelően azokon az ugyeri területeken, ahol a hulladékszállító jármű közlekedik az ott élők mindegyikének kell fizetni az elszállítással járó díjat, további egyeztetésért pedig a DTKH Nonprofit Kft-t a korábbi Ökovíz Kft. ügyfélszolgálatát kell keresni. Jakab István elnök, mozgalmas esztendőként jellemezte a tavalyi évet.

JAKAB ISTVÁN, elnök, Roma Nemzetiségi Önkormányzat: ,,Állandó ügyelet van, ha probléma van azonnal lépünk és akár betegség, haláleset, akár rendőrségi büntetés, amit be kell fizetni, hivatalnál ki kell tölteni papírokat, minden dologban hozzánk fordulnak. Nekünk éjjel-nappal segítenünk kell, ott kell, hogy legyünk.”

Valamint azt is elmondta, hogy nagyon hálás a várossal való együttműködésért, hiszen sok segítséget kapnak az önkormányzattól. Az elnök az idei év terveiről is beszélt.

JAKAB ISTVÁN, elnök, Roma Nemzetiségi Önkormányzat: ,,De ami új, hogy egy roma napot is szeretnénk szervezni, mert a Sportcsarnokba az ételosztásra sokan nem jönnek el. A testületi ülésen beszéltük, és az alpolgármesterrel is, mert sokan úgy érzik kínos elmenni az adományosztásra, de mondjuk egy roma napra már szívesebben eljönnének. Ennyivel színesítenénk a 2018-as év programját.”

Természetesen ezen kívül számtalan jótékonysági rendezvénnyel és az eddigi megszokott programokkal készül idén is a roma önkormányzat.