Rendhagyó tantestületi értekezlet

1156

Rendhagyó nevelői értekezletet tartott a Csemői iskola tantestülete. A Mizsei úti tollaslabda csarnokban tartottak találkozót, ahol természetesen most nem asztal mellett beszéltek a tennivalókról, hanem tollaslabdával és ütővel a kezükben igyekeztek kikapcsolódni.

A rendhagyó nevelési értekezletet azért hívta össze az intézmény vezetője, hogy kicsit megmozgassa a kollégákat. A mozgás segít felkészülni lelkilég és fizikailag is a hétköznapokra, ráadásul minél több pedagógus kap kedvet ehhez a szép sporthoz, annál több gyermeknek tudják átadni az élményt – mondta Arató Istvánné. Még tavaly, a csarnok avatásakor ajánlották fel a tulajdonosok, hogy a csemői gyermekek is ingyen vehetik igénybe délelőttönként az új létesítményt. Az iskola pedig kapva kapott a lehetőségen.

ARATÓ ISTVÁNNÉ intézményvezető Ladányi Mihály Általános Iskola: „Van egy olyan kolléganőm, aki ezt felvállalta és tavaly elhozott egy osztálynyi gyereket. A második félévben ez felduzzadt két osztályra, mert annyira jól érzik magukat itt a gyerekek. Nem beszélve arról, hogy Csemő község önkormányzata egy megállapodást kötött a Ceglédi Tankerületi Központtal, hogy az utaztatást felvállalja, támogat bennünket.”

Szeretné tehát, ha egyre több és több osztály látogatna rendszeresen a csarnokba, de a kollégák számára is remek lehetőség ez a létesítmény és az, hogy kötetlenül, iskolán kívül találkozhatnak.

ARATÓ ISTVÁNNÉ: „Nyáron lettem az intézmény vezetője és eddig csak azt látták, hogy a munka, a munka, a taposómalom, a mókuskerék napról napra és szeretném, ha így is össze tudnánk ismerkedni, össze tudnánk szokni a kollégákkal.”

Nagyon sokan szeretnek tollasozni, de a szabályokat kevesen ismerik és azt sem mindenki tudja, milyen gyors játék is ez Ráadásul a gyerekeknek fontos olyan mozgásformát ajánlani, amit valóban élveznek. Ez a szervező pedagógus tapasztalata.

KOVÁCS KRISZTINA pedagógus: „A mai gyerekeket nagyon nehéz rávenni azokra a mozgásformákra, amelyek a régi testneveléshez tartoznak. Inkább a játékos jellegű foglalkozásokat szeretik. Itt egy kicsit szabadabban mozoghatnak. Sokat tollasozunk az iskolában is, de ott a szél azért nagyon közrejátszik. Itt háló van, versenyezhetnek egymással, könnyen elsajátítható a játék, ezáltal nagyon motiváltak tudnak lenni, hiszen van benne sikerélményük.”

A játékos nevelési értekezleten most tehát a felnőttek is kipróbálhatták mindazt, az iskolások körében már egyre népszerűbb.