Rendőrségi akció

1410

Vadászok és helikopter bevonásával tartottak ma akciót az albertirsai rendőrök. Voltak, akik a négyes főúton ellenőrizték az autósokat, több csapat pedig a környék erdőiben, illetve szomszédos településeken járőröztek.

A lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése, a falopások megakadályozása, illegális autóbontók, fém átvevőhelyek ellenérzőse – ezek voltak a legfontosabb célkitűzések a mai akció során.

BUDAI ZOLTÁN r. őrnagy, parancsnok, Albertirsai Rendőrőrs: ,,Továbbá az illegális migrációhoz kapcsolódó ellenőrzések a közutakon. Illetve azokon a területeken, amelyeken az állomány jelen van. Ezek a területek Cegléd, Csemő, Albertirsa, Mikebuda, Ceglédbercel területe valamint a négyes számú főút.”

Mindehhez légi támogatást is kaptak a légi rendészeti szolgálattól. A helikopteres járőrözés még hatékonyabbá teszi a munkát. Hiszen a levegőből észlelt akár falopás, akár más cselekmény esetében gyorsan riasztható a földön járőröző csoport.  Bár a falopás egyébként ezen a területen nem jellemző…legalábbis most már.

BUDAI ZOLTÁN r. őrnagy, parancsnok, Albertirsai Rendőrőrs: ,,Azt kell tudni, hogy Cegléd és környéke, az itt lévő települések rendkívül nagy külterületekkel rendelkeznek, szántókkal, erdőkkel. A falopások itt Albertirsa területén – a mi hathatós munkánknak köszönhetően – egyre kevesebbek. Néha előfordulnak, de hála istennek nem jellemzőek. Polgárőrséggel, mezőőrséggel, az erdészekkel folyamatosan közös ellenőrzéseket hajtunk végre, melynek eredményeképpen ezek a cselekmények visszaszorulóban vannak.”

Az ellenőrzést kora délutánig folyamatosan végezték mind a négyes úton, mind pedig az érintett településeken.