Rendőrségi felhívás – mindenszentek

1093

Mindenszentek idején gyakoriak az autófeltörések és a zsebtolvajlás is. A rendőrség közleményben hívja fel a lakosság figyelmét, hogy ebben az időszakban legyenek óvatosak, körültekintőek és ne hagyják értékeiket a gépjárművekben.

November elseje körül a temetőket legtöbben autóval látogatják. Így a gépkocsi feltörők elsődleges célpontjaivá válhatnak. A rendőrség közleményben ad hasznos tanácsokat, hogyan előzhetők meg ezek a lopások. Fontos, hogy az autóval érkezők a járműtől való távozás előtt ellenőrizzék, hogy lezárták-e a kocsit. A gépkocsiban található riasztó rendszert mindenféleképp üzemeljék be. Továbbá ne hagyjanak csomagot, értéket, mobilkészüléket, személyes iratot a jármű utasterében, vigyék inkább magukkal.

A temetőkben a zsebtolvajok ellen is védekezni kell – írják a közleményben. Pénztárcájukat ellenőrizhető és biztos helyre tegyék, kabát zsebükben, táskájuk külső részében soha ne tartsanak értéket. A vállra akasztható táskákat mindig tartsák szorosan a testük előtt és rövid ideig se hagyják őrizetlenül.  A temetők környékén pedig közlekedjenek fokozott körültekintéssel, türelemmel, hiszen ilyenkor többszörösére nő a gyalogos és a gépjárműforgalom is.