Rövid híreink

1255

Újabb levelet küldött a kormányhivatalnak a város polgármestere. A Tarnai Richárd kormánymegbízottnak címzett levélben azt nyomatékosítja: Nem adják fel a harcot és tovább küzdenek azért, hogy érdemi előrelépés szülessen a város időről időre ellepő trágyaszag ügyében.

Sajnálatos módon sem a 2015. június 23-án keltezett közérdekű bejelentés, sem az azóta eltelt csaknem 2 évben tett minden megkeresés, bejelentés, személyes találkozó nem hozott megnyugtató megoldást a város lakosai számára a trágyaszag ügyben – fogalmazott közleményében Takáts László. Véleménye szerint a Kormányhivatal nem megfelelő súllyal kezeli ezt az egész Ceglédet érintő problémát. A tegnapi napon, a kormánymegbízottnak címzett levelében úgy fogalmaz: Cegléd Város polgármestereként de a város lakójaként is elfogadhatatlannak tartja azt a szakértői véleményt, mely szerint az említett ingatlanon működő sertéstelepről származó szaghatás lakóterületet nem érint, kizárólag tanyákat. Nem tudja elfogadni azt a megállapítást sem, hogy a mérések és a számítások alapján megállapított szagkoncentráció gyenge szaghatást eredményez.  Mint a város polgármestere, kötelességének tartja, hogy ezt az ügyet ne hagyja ennyivel lezárni – emelte ki Takáts László.

A Posta előtti japán akác fák egészségi állapotát igazoló fotókon jól látható, hogy a Katolikus Bazársor felöli három fa is korhadt, odvas szerkezetű volt – áll a Várvag Kft közleményében. A több internetes oldalon is megjelentett közlemény mellé mellékelték azokat a képeket is, amin látszik, hogy ezeknél a fáknál az odvasodás két méter felett, az egykor fejre ifjított részeknél indult el, így a vázágak leszakadása valódi veszélyt jelentett a járókelőkre.

A Bácsvíz megrendelésére marta fel az aszfaltot a Malomtószélen a Flaszter Kft. A Hold utca és a Mező utca közötti szakaszon az egyik sávban zajlik a munka, azt kellett lezárni. Erre pedig azért volt szükség, mert a csatornarendszer hibája miatt az aszfalt megsüllyed. Most új réteget kap az út és szintbe helyezik a csatornafedeleket is.

Tovább szépül a Katolikus Bazársor. A Kossuth Ferenc utca egyik legforgalmasabb szakaszán már korábban hozzáláttak a lábazat szigeteléshez és vakoláshoz. Most pedig elkezdődött az a munka is, melynek eredményeként teljes körűen megújul a bazársoron található épületek tetőszerkezete.