Rövid híreink

1155

Átépítés miatt átmeneti helyre költözik az okmányiroda. Emiatt ügyfélfogadási szünetre kell számítani.

Április 21-én pénteken és április 24-én valamint 25-én hétfőn és kedden zárva tart a ceglédi okmányiroda. Ezeken a napokon a Ceglédi Járási Hivatal Abonyi Okmányirodájában van lehetőség ügyintézésre. A Ceglédi Okmányiroda április 26-ától, szerdától volt Raiffeisen Bank épületében változatlan ügyfélfogadási renddel várja ügyfeleit.

Kidőlt egy fa ma hajnalban a Vörösmarty téren. Fel van ázva a talaj és erős széllökések is érték a fát, emiatt dőlt ki a megközelítőleg 60-70 cm átmérőjű Zöld juhar fa. A felvételeken és a Várvag által készített fotókon is látszik, hogy a fatörzs föld alatti részén  nagy mértékű korhadás volt jelen, emiatt a fa stabilitása nem volt megfelelő, ráadásul ez a korhadás kívülről nem is volt látható. A Várvag Kft közleményében úgy fogalmaz: ebből az esetből is le lehet vonni azt a következtetést, hogy az olyan fák amelyek kívülről egészségesnek tűnnek, azok valójában komoly veszélyt jelenthetnek. A kidőlt fa feldarabolása után a faanyagot a VÁRVAG Kft. telephelyére szállították.

A Földművelésügyi Minisztérium azonnali hatállyal feloldotta a Magyarország teljes területére március 3-án elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat. Az általános tűzgyújtási tilalom feloldása ellenére az erdőkben továbbra is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyeken, szélcsendes időszakban lehet tüzet gyújtani úgy, hogy az a környezetre ne jelentsen veszélyt. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig gondoskodni kell a lángok és a parázs biztonságos eloltásáról. Az erdőkön kívüli, illetve lakott területeken gyújtott tüzek esetében továbbra is fokozott figyelemmel kell eljárni, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet és életveszéllyel, vagy súlyos kárral fenyegető közvetlen tűz forrása lehet.