Rövid híreink

1099

ÜLÉSEZTEK A BIZOTTSÁGOK

A bizottsági ülésekkel elindult a csütörtöki testületi ülés döntéseinek előkészítése. A képviselők és a külsős tagok tegnap tárgyaltak több fontos döntésről, köztük beruházásokról, hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendelet megalkotásáról.

Holnap újra összeül a város képviselő testülete. A tanácskozást most is a bizottsági ülések előzték meg. Elsőként a gazdasági bizottság tagjai vitatták meg az illetékességükbe tartozó napirendi pontokat. Majd a jogi és ügyrendi és a kulturális, oktatási, népjóléti bizottság is tárgyalt a napirendekről. A testület ülésén egyebek mellett olyan témák szerepelnek majd, mint a Lövész utcai óvoda felújítása, a helyi általános iskolák felvételi körzethatárának kijelölése és a köznevelési intézményben dolgozó vezetők értékelése.

HELYI VÉDELMI BIZOTTSÁGI ÜLÉS

Ülést tartott tegnap a Ceglédi Járás Helyi Védelmi Bizottsága. Az egyeztetésen az elnök, Dr. Wetzelné dr. Terbe-Szabó Csilla beszámolt a bizottság 2017. évi munkájáról. Továbbá egyeztettek a téli időjárás miatt kialakuló problémákról és kezelési lehetőségeiről. Valamint a hideg idő beálltával előforduló járványokról és a HVB-t érintő feladatokról is.

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI VERSENY

Kihelyezték a tűzzománc táblákat is. Az alkotásokat a Környezetszépítési Verseny egyes kategóriáinak legjobbjai kapták meg. A családi ház előtti közterület kategória első helyezettje Kucsora Tamásné lett, balkon kategóriában Varga Katalin nyert. Az intézmény kategória győztese a Pesti utcai Óvoda, a társasház kategória első helyezettje pedig a Jászberényi út 7. számú lakóháza lett. A legvirágosabb utca kategória nyertesét is kihirdették, a Nótás utca kapta meg az előkelő posztot. Az első helyezettek vásárlási utalványt és egy szépen megmunkált tűzzománc emléktáblát kaptak.