Rövid hírek

1241

Fennállása 20. évfordulójára készül a borrend. Az előkészületek pedig a célegyenesbe értek, hiszen ezen a hétvégén a városnapok rendezvénysorozat keretén belül ünnepelhetnek.  A legfontosabb teendőkről is szó esett a borlovagok tegnap találkozóján.

A vendéglátó, Újházi György most a tegnapi nap ünnepeltje is volt egyben. Középkori lakomákat idéző vacsorával készült a Szent György napi találkozóra. A borrendi tagok azonban fontos dolgokat is meg kell, hogy vitassanak. Hiszen vasárnap több mint 15 borrendet látnak majd vendégül, akik az ország minden pontjáról azért érkeznek Ceglédre, hogy együtt ünnepeljenek a ceglédi renddel.

Közös rendezvényre várta az érdeklődőket a Tánc világnapja alkalmából a A TETZ Alapfokú Művészeti Iskola. a Relevé Tánciskola és a Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium. A fiatalok produkció között a táncművészet szinte minden ága megtalálható volt. Kortárs táncokat, néptáncot és társas táncot is láthatott a művelődési központ színháztermét szinte teljesen megtöltő közönség.

Egyedi készítésű termékeket,  kézműves alkotásokat csodálhattak az érdeklődők az Iposz székházban a hétvégén. A tavaszi kézműves kiállítást és vásárt keretében a Cegléden terméket előállító vállalkozók mutatkoztak be. De a vásárra látogatók magyaros ételeket is kóstolhattak, mini alkotóműhelyeknél próbálhatták ki ügyességüket, a legkisebbeket pedig  kézműves és játékos foglalkozások  várták.