Rövid hírek

1121

Január 1-jétől megváltozott a ceglédi gyógyszertárak ügyeleti rendje. A legfontosabb módosítás, hogy Az ügyelet munkanapon 20.00 órakor kezdődik és 22.00 óráig tart,  majd a közforgalmú gyógyszertár 22.00 órától a település gyógyszertárainak másnap reggeli nyitásáig vagy az ügyelet kezdetéig készenléti szolgálatot teljesít. Rövid híreink következnek.

Szombaton (pihenőnapon) az ügyelet 13 órakor kezdődik és 22 óráig tart,  majd a közforgalmú gyógyszertár 22 órától a település gyógyszertárainak másnap reggeli nyitásáig vagy az ügyelet kezdetéig készenléti szolgálatot teljesít.  Vasárnap vagy munkaszüneti napon az ügyeleti az ügyelet 8.00 órakor kezdődik és 22.00 óráig tart, majd a közforgalmú gyógyszertár 22.00 órától a település gyógyszertárainak másnap reggeli nyitásáig vagy az ügyelet kezdetéig készenléti szolgálatot teljesít.

Csemőben is lesz büszkeségpont! Az 1956-os Emlékbizottság a „Tisztelet az 56-os hősöknek! – Büszkeségpont létesítése Csemőben” című pályázatukat elfogadta és a megvalósításhoz 1.115.812.-Ft összegű támogatást ítélt meg. A támogatás összege forintra megegyezik a megvalósításhoz kért összeggel, így a kivitelezéshez önerőt biztosítania nem kell az önkormányzatnak.     A támogatásból a Községháza előkertjében Orisek Ferenc fafaragó művész, Csemő Díszpolgára által tervezett kopjafás táblakép valósulhat meg. A tervek szerint az idei évi ünnepségre az alkotás el is készülhet.

Interneten keresztül bankkártyával is kiegyenlíthető lesz az adótartozás: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén fokozatosan vezeti be az új szolgáltatást . Az idén január 1-jén életbe lépett szabály szerint adótartozásukat interneten, bankkártyával is kifizethetik az adóazonosító jellel, illetve adószámmal rendelkező magánszemélyek és az egyéni vállalkozók a leggyakrabban fizetendő adónemeknél. Ilyen például a személyi jövedelemadó vagy az egészségügyi hozzájárulás. A különböző adók egyetlen tranzakcióval fizethetők, így az átutalás csak egyszeri költséggel jár.