Sajtótájékoztatót tartott a Fidesz helyi szervezete

1530

Ha működni kezd és ceglédi fiataloknak, sportolóknak végre edzési lehetőséget ad az új judo csarnok, az önkormányzat évi 12 millió forinttal támogatni fogja a létesítmény rezsiköltségeit. Erről már akkor megszületett a döntés, amikor még nem is volt csarnok. Támogatják a működést, mert fontos a város számára ez a sportág és annak kiváló művelői – így fogalmazott egy ma tartott sajtótájékoztatón a Fidesz helyi szervezetének elnöke.

Hörömpő Annamária kiemelte: a csarnok építtetője, megrendelője a Nemzeti Sportközpontok. Cegléd városa a telken a közművek biztosítását, a parkolók kialakítását vállalta.

HÖRÖMPŐ ANNAMÁRIA elnök Fidesz Ceglédi Szervezete: „Az ingatlan felépítményhez, annak megrendeléséhez, kivitelezéséhez, tulajdonjogához nincsen közünk, tehát Cegléd városa nem szólhat bele annak műszaki átvételébe. Nem teheti meg. Tény, hogy mivel ceglédiek fognak ebben a csarnokban edzeni, nekünk fontos, hogy a továbbiakban működjön, így már döntést hoztunk arra vonatkozóan, hogy rezsiköltségeit  – amennyiben majd elindul az üzemelése 12 millió forinttal támogatni fogja Cegléd városa. Csak a ceglédiek miatt.”

A szervezet helyi elnöke úgy fogalmazott: nagyon büszke a város a ceglédi dzsúdósokra, éppen ezért öröm, hogy itt épülhetett meg a csarnok. Kifejezte reményét, hogy amennyiben tényleg vannak a judo csarnokkal műszaki problémák, azok megoldódnak és a szövetségen belüli feszültségek is oldódnak. De Hörömpő Annamária beszélt a város közbiztonságáról is. Tény, hogy Cegléd város közbiztonsága, így az Ugyeré is, javult. A Ceglédi Fidesz szervezet elképzeléseit képviselve, a Fidesz frakció javaslatára, a Fideszes városvezetés úgy döntött, támogatja a rendőrséget, a polgárőrséget, folyamatosan helyeznek ki új kamerákat és számos olyan döntést hoztak, ami a közbiztonság javulását szolgálja – emelte ki Hörömpő Annamária.

HÖRÖMPŐ ANNAMÁRIA elnök Fidesz Ceglédi Szervezete: „Ami a legérdekesebb tény, hogy mindezen intézkedéseket tartalmazó és ezekhez forrást biztosító költségvetési rendeleteket a Jobbik frakció egyszer sem szavazta meg. Így Horváth Gábor Jobbikos, Ugyeri képviselő sem. Azóta már Jobbik frakcióról ugye nem beszélhetünk. Ezen tények birtokában mindenki eldöntheti, hogy a ceglédi Jobbik politizálása, vagy az annak nevezhető munkássága során menyire álságos politikát folytat, hazugságok kreálásával próbálják a lakosságot félrevezetni.”

Hörömpő Annamária úgy fogalmazott: véleményük szerint ebben az egyik probléma maga a hazugsággyártás. A másik pedig, hogy Volner János azt bizonygatja, hogyan tudna bizonyos dolgokat három év múlva jobban csinálni.

HÖRÖMPŐ ANNAMÁRIA elnök Fidesz Ceglédi Szervezete: „Ennek függvényében felszólítom Volner János Jobbikos képviselő urat, hogy amennyiben bármilyen korrupcióról, bűncselekményről tudomása van, azonnal tegye meg a feljelentést, mert ez állampolgári kötelessége. Amennyiben nem tesz haladéktalanul feljelentést, akkor álljon ki Cegléd város lakosai elé és kérjen elnézést a hazugságokért és azért, hogy folyamatosan félrevezetik Cegléd város lakosságát.”

Most kell bizonyítani, nem három év múlva – hangsúlyozta a Fidesz helyi elnöke.