Sajtótájékoztatót tartott Volner János

1043

A Jobbik véleménye szerint a ceglédi kormánypárti politikusok nem látják el megfelelően a lakosok érdekképviseletét – ezt mondta ma délelőtti sajtótájékoztatóján Volner János országgyűlési képviselő. De beszélt még a 400 KV-os nagyfeszültségű távvezeték kapcsán felmerülő problémákról és a 4-es autópálya Cegléd és Budapest közti szakaszának megépítéséről is.

A ceglédi kormánypárti politikusoknak mindent meg kellene tenniük annak érdekében, hogy képviseljék az itt élő embereket – így fogalmazott ma délelőtti sajtótájékoztatóján Volner János. A Jobbikos országgyűlési képviselő a Cegléden élő embereket is érintő 400 KV-os nagyfeszültségű távvezetékről beszélt. A magasfeszültségű távvezeték több helyi tanyát veszélyeztet.

VOLNER JÁNOS, országgyűlési képviselő, Jobbik: ,,Az ingatlanokat is ez a beruházás az érintett területen csúnyán elértékteleníti, ebben az ügyben meglepetéssel tapasztaltuk, hogy bár előtte már tudott róla a polgármesteri hivatal, hogy ilyen tervei vannak az állami vállalatnak, ami itt vezeti keresztül ezt a vezetéket, nem tett ellene tulajdonképpen semmit. Tehát szegény ceglédi emberek érdekképviseletét sem a polgármester, sem pedig a város kormánypárti országgyűlési képviselője, Földi László nem látta el.”

A Jobbik értékelése szerint a ceglédi kormánypárti politikusok nem látják el a helyi lakosok érdekképviseletét – folytatta.

VOLNER JÁNOS, országgyűlési képviselő, Jobbik: ,,Mi úgy látjuk, hogy ez a képviselet nélküliség ez tartósan fennmaradt a kormánypárti politikusok részéről más esetekben is. Gondoljanak például arra, hogy amikor a 4-es autópályának a Cegléd és Budapest közti szakaszának megépítéséért kellett küzdeni, azért, hogy ne Jász-Nagykun-Szolnok megyében építsék meg először az autópályát, akkor is mi voltunk Jobbikosok az egyetlenek, akik emellett az elképzelés mellett kiálltunk.”

Volner János beszélt a Hungária értékpapír Kft. 20 ezer ceglédi károsultjáról is. Arról, hogy – véleménye szerint – a kormánypárti politikusok segítségére akkor sem számíthattak a lakosok.