Sikeres gazdaságpolitika – Csepreghy Nándor Cegléden

1024

Meglátogatott egy vállalkozást, fórumot tartott a helyi vállalkozóknak és megtekintette a város intézményeinek felújítását is Csepreghy Nándor. A miniszterelnökség államtitkára arról beszélt, hogy a kormány szeretné folytatni gazdaságfejlesztő politikáját.

Tegnap városunkba látogatott Csepreghy Nándor. A miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy fogalmazott az energetikai beruházások kapcsán, hogy ha kevesebbet kell költeni az önkormányzatok rezsi költségeire, akkor több pénz marad a fejlesztésekre.

CSEPREGHY NÁNDOR, miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes: ,,Az energetika azonban egy versenyképességi kérdés. Minél kevesebb, vagy minél hatékonyabban használjuk fel Magyarország rendelkezésére álló energiamennyiségét, annál kiszámíthatóbb az ország gazdasági működése, ezért immár 8 éve folytatjuk azt a politikát, hogy ott, ahol állami intézményeket tartunk fenn próbáljuk meg csökkenteni a rezsiköltségeket.”

Egyrészt az árszabályozás eszközeivel tudták ezt megtenni – folytatta – másrészt pedig számtalan olyan beruházást támogattak, mellyel olcsóbbá tették az intézmények fenntartását.

CSEPREGHY NÁNDOR, miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes: ,,Ezt a politikát folytatni kell és a 3. és reményeink szerint a 4. Orbán-kormány is abszolút elkötelezett ebbe az irányba, hogy hogyan tud Magyarország az energia függetlenség útjára lépni. Hogyan tudja Magyarország garantálni az állami, az önkormányzati, illetve a piaci és a magánfogyasztóknak a kiszámítható rezsiköltségeket. És hogyan tudjuk garantálni az ellátásbiztonságot. Ez a három kérdés az, ami meghatározza, felrajzolja az energiapolitika fő célkitűzéseit és egy ilyen beruházás, ami energiahatékonysági beruházás és egy ilyen nagy építménynek egy kis építőeleme.”

A városban zajló fejlesztéseket Szebeni Dávid, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője mutatta be.

SZEBENI DÁVID, ügyvezető, Ceglédi Városfejlesztési Kft.: ,,Cegléd négy történelmi épületéről van szó, az egyik, amiben állunk a Városi Könyvtár, ami Evangélikus Bazársorként épült 1895-ben. Itt a fűtési rendszer önkormányzati forrásból újult meg, nyílászárók, ahol kellett, szigetelés, homlokzat, illetve födém szigetelés az, ami megvalósult.”

A városban szintén megújult a Táncsics Iskola Népkör utcai épülete. De a mozi és a Művelődési Központ épülete is nemsokára megszépül. A filmszínház 105 éves épületén kijavították a tetőszerkezetet, valamint elkészítették a  a padlásszigetelést. Az épület homlokzata pasztell árnyalatot kap és a fényfeliratok is felkerülnek rá. A Művelődési Központ omladozó külseje is a múlté lesz. Az intézményen kicserélik a nyílászárókat, szigetelést kap, a külső homlokzat valamint a tetőszerkezetet is megújítják.