Sikeres gyereknap, színes programok

1184

Megtelt a Vörösmarty tér vasárnap, a városi gyermeknap színes kínálata és a jó idő nagyon sok családot vonzott a térre. De a Sportsziget is nagyon népszerű volt, több mint ezer regisztráció érkezett a különböző programokra. És idén először megválasztották Pöttyország királylányát is, a fotópályázatra érkezett képek közül a legtöbb szavazatot Máté Laura kapta.

A néhány éve bevezetett pöttyös hangulat már nem csak a dekoráción, de még a kilátogatókon is megjelent. Az ifjúsági önkormányzat tagjai pedig mesehősöknek öltözve szórakoztatták a gyereknapra érkezőket. A tér minden pontján volt látni vagy készíteni való. Kézműves foglalkozások és számos játék várta a kicsiket és nagyobbakat. És persze pöttyök mindenhol.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES szervező: „Látványban és programokban igyekeztünk újat hozni, illetve a beváltat folytatni, s hagyományt teremteni belőle. Perceken belül érkezik az állati bemutató, őket az új dekoráció miatt másik helyszínre kellett tenni, de egy olyan színfolt, amit meg kell a gyerekeknek mutatni és találkozniuk kell  ilyen különlegesen állítottak. Illetve a dekorációban igyekszünk mindig egyre különlegesebb, gyerekeknek szóló díszítést hozni, meg dekorálni. De minden olyan manuális tevékenységet igyekszünk elhozni, amivel le lehet ültetni akár a családokat is, nem csak a gyerekeket.”

Végül Tücsi és Papinnyo, a két papagáj megszokta a környezet, csak Janka a Vörösszárnyú ölyv költözött át másik helyszínre. Nagyon sok család látogatott tehát ki a gyereknapra….és dicsérte a programokat és a dekorációt is.  A kora délelőttől estig tartó rendezvény tehát nagy siker volt, a tér egyik sarkától a másikig nagy volt a forgalom minden kiállítónál és persze a színpadi produkcióknál is.