Sportcsarnok épülhet Albertirsán

1507

Vállalkozói adóforintokból és állami támogatásból, valamint önerőből, több mint 1 milliárd forintból épülhet Albertirsán sportcsarnok. A létesítményben lesz kézilabdapálya és három kosárlabdapálya, de az asztalteniszezők, dzsúdósok és az atléták igényeit is kiszolgálja majd.

Albertirsán régi vágy és terv volt, hogy sportcsarnok épüljön. A 12 ezer fős város vezetése folyamatosan kereste a lehetőséget, hogy forrást találjon a beruházáshoz. Úgy tűnik, most sikerül biztosítani a költségekhez szükséges pénzt, aminek a 70%-a TAO, vagyis a vállalkozók által felajánlott adóforintokból áll, a másik 30% pedig önerő, amihez 150 millió forint állami támogatást kap a település  – mondta a polgármester.

FAZEKAS LÁSZLÓ, polgármester, Albertirsa: ,,A beruházás egyébként teljes volumene, mintegy 1 milliárd 65 millió forint, ilyen nagyságrendben kell gondolkozni és ezt kell produkálni, ennyi pénzt kell megteremteni.”

Egy olyan településen, ahol 400 fő fölött van az igazolt sportolók száma szükségszerű a sportcsarnok megléte – hangsúlyozta Fazekas László.

FAZEKAS LÁSZLÓ, polgármester, Albertirsa: ,,Tegyük mellé az általános iskolákba bevezetett mindennapos testnevelést. Ennek is az épületbeli feltételeit meg kell teremteni és akkor nem beszéltem még azokról a baráti közösségekről, akik futballozni, futsalozni, egyéb terem sportokat űzni járnak. Tehát meggyőződésem, hogy kihasznált lesz a sportcsarnok.”

A polgármester arról is beszélt milyen lehetőségeket rejt majd magában a létesítmény. Jelenleg nincs szabványméretű kézilabdapálya a településen, így egy normál méretű pálya kap majd helyet a sportcsarnokban, továbbá  három kosárlabdapálya is lesz. De az atléták, az asztaliteniszezők és a dzsúdosok igényeit is kiszolgálja majd a létesítmény. Megkönnyíti a versenyekre való felkészülést és a rendszeres edzést.