Téli Sportnap

791

Játékos versenyek a jégen, akadálypálya a téren, múzeumlátogatás. Sok más mellett ilyen programokkal várták a mozogni vágyókat a második téli sportnap szervezői. A nap lényege nem az volt, ki milyen eredményt ér el. A mozgás fontosságára és örömére szeretnék felhívni a figyelmet az ilyen eseményekkel. Ennek ellenére, természetesen ajándékok is várták azokat, akik minél több sportágban kipróbálták ügyességüket.

Tavaly már nem állt a jégpálya a téli sportnap így korcsolyák nélkül zajlott. Idén viszont ugyan tavaszias időben, de jeges környezetben rendezhették meg a minden korosztály számára meghirdetett, mozgással teli délelőttöt. A szervezők úgy készültek, hogy azok is átélhessék a mozgás örömét, akik esetleg máskor, máshol kevésbé részesülhetnek belőle.

JEZERNICZKY ATTILA sport koordinátor : „Különböző feladatok vannak, amit mindenki el tud végezni és a feladatok felelősei is úgy készültek, hogy ha valaki nehezebben mozog, akkor neki is találjanak valamilyen mozgásformát – játékos formában. A korcsolya pályán hamarosan kezdődik a zenés bemelegítés, majd ezt egy sorverseny és egy floorball villámtorna követi. Remélem, kitart a jég a délelőtti órákban.”

A rendezvény központi helyszíne a Szabadság tér volt, ahol most is több élsportoló várta a mozogni vágyókat.  Újra csak részt vett a sportnapon Hegedűs László, Hege Triál bajnok, Velkey Ádám világcsúcstartó atléta mellett a kettlebell és a crossfit  ceglédi kiválóságai is részt vettek a rendezvényen.  De nem csak a Szabadság tér volt helyszín.

JEZERNICZKY ATTILA sport koordinátor: „Lesz egy városismereti túra egy rövid körön, ami érinti a sportmúzeumot, az Eötvös teret és a Kossuth emlékhelyeket is. Erre is lehet jelentkezni, emellett Majorosi-Lázár Anita készített egy akadálypályát és kihozta azokat a kettlebell eszközöket is, amelyekkel világcsúcsot ért el.”

Kókai Nagy Ferenc cross fit edző, aki MMA-ban is komoly eredményeket ért el, különböző sporteszközöket vitt magával az eseményre, amelyeken téli és nyári sportágakra jellemező mozdulatokat is ki lehetett próbálni. A jégen pedig egymást követték a játékos feladatok, sorversenyek. De a Sportmúzeum is várta tehát a kicsit pihenni vágyó érdeklődőket. Magyar László, a gyűjtemény vezetője igyekezett bemutatni a múzeum megszámlálhatatlan kincsei közül minél többet és persze beszélt azokról a fantasztikus sportolókról is, akik az elmúlt évtizedekben öregbítették Cegléd hírnevét.