Stabil és hosszú távú keresletet biztosíthat

1120

Cegléden tart rendezvénysorozatot  Magyarország meghatározó terménykereskedő és inputanyag értékesítő vállalata. A mai  program egyik fő témája a Tiszapüspökiben épülő üzem volt, mely több, mint 500 új munkahelyet teremt a térségben, de még Cegléden is. Továbbá a termelők számára stabil és hosszú távú keresletet biztosít.

A mai találkozó legfőbb célja az volt, hogy ismertessék a gazdákkal a Szolnok mellett épülő gyárból fakadó lehetőségeket – mondta a vállalat tulajdonosa Kárpáti László.

KÁRPÁTI LÁSZLÓ, tulajdonos, TRIGO Kft.: ,,Elkezdtük a gabona feldolgozó gyár építését. Márciusban letették az alapkövet és ez nem olyan alapkő volt, melyet benőtt a gaz, itt el is kezdődött az építkezés.”

A gyár épülése nemzetgazdaságilag kiemelt projekt – folytatta – melyet több mint 9 milliárd forinttal támogat a magyar kormány. A magyar tulajdonú vállalat új üzemétől a  magyar élelmiszeripari export jelentős növekedése várható.

KÁRPÁTI LÁSZLÓ, tulajdonos, TRIGO Kft.: ,,Kezdésnek 500 ezer tonna főtt kukoricát fog feldolgozni, élelmiszer készül belőle és takarmányok és természetesen a kornak megfelelő, a legmodernebb technikával fogja ezeket a termékeket előállítani. A leglényegesebb dolog és ami az apropóját adja a gyár júliusban elindítja a próbaüzemét. Természetesen mivel a saját tulajdonunk, értelem szerűen a beszállítás a TRIGO-n keresztül történik.”

Egyébként az ország legfőbb export növényei a kukorica és a búza. Ezekből rendszeresen szállítanak külföldre.

KÁRPÁTI LÁSZLÓ, tulajdonos, TRIGO Kft.: ,,Annyit tudok mondani, hogy csúcstermés volt a tavalyi évben, amelynek csak töredéke hagyta el az országot, tehát van még mit eladnia a gazdáknak. Azt gondolom, hogy meg fogja találni a magyar gabona az idén is a helyét, ugyanúgy, ahogy eddig is, az előző években.

A vállalatnak 13 telephelye van az országban, beleértve Ceglédet is. A helyi üzem kapacitása 5500 tonna.