Szabadfogásban is országos bajnokok a Mizsei testvérek

592

Május harmadik hétvégéjén Gyomaendrődön, a Varga Lajos Sportcsarnokban gyűlt össze a diák I-es korcsoport színe-java. A korosztály idei országos bajnokságára 14 súlycsoportban összesen 261 birkózópalánta kvalifikálta magát a Békés megyei döntőre. A tizennégy aranyérmen kilenc szakosztály osztozott. Duplázni tudott az ESMTK, a Csepel, a Cegléd, a Diósgyőr és a Ferencváros is, míg egy-egy első helyezést zsebelt be a Soltvadkert, a Vasas, a Jászberényi és az Orosháza.
A CVSE 8 birkózóval képviseltette magát ebben a korosztályban. Ceglédi szempontból remekül sikerült a verseny, a két bajnoki cím mellett három bronzérmet is gyűjtöttek, amivel a csapatverseny harmadik helyén végeztek.
A bajnoki címeket a Mizsei testvérek, Milán és Ádám az 50 illetve az 54 kg-ban hódította el a kötöttfogás után ezúttal szabadfogásban is, Milán négy, Ádám pedig öt győzelmet követően. Mind a ketten magabiztos birkózást bemutatva, nagy fölénnyel múlták felül az ellenfeleiket technikai tussal vagy kétvállas győzelemmel úgy, hogy ellenfeleik egyetlen akciópontot sem tudtak végrehajtani rajtuk az egész bajnokság során.
A bronzérmeket Józsa Attila a 42 kg-ban négy győzelmet és egy vereséget, Csiszár Adrián az 58 kg-ban három győzelmet és egy vereséget, valamint Pék Norbert a 76 kg-ban három győzelmet és egy vereséget követően szerezte meg. A megszerzett öt éremmel a ceglédiek a csapatverseny harmadik helyén végeztek az ESMTK és FTC mögött.
Diák I. szabadfogású országos birkózóbajnokság
42 kg 3. Józsa Attila
50 kg 1. Mizsei Milán
54 kg 1. Mizsei Ádám
58 kg 3. Csiszár Adrián
76 kg 3. Pék Norbert
Csapatverseny
1. ESMTK
2. FTC
3. Cegléd