Szakmai nap a bölcsődei ellátásról

1160

Településvezetőknek, intézményvezetőknek, vállalkozások vezetőinek tartottak ma szakmai napot a Városházán. A téma az átalakuló bölcsődei rendszer volt. Hiszen minden településen, ahol 40-nél több 3 év alatti gyermek él vagy legalább 5 család igényli a bölcsődét, ott 2018 év végéig kötelező lesz a bölcsődei ellátást megszervezni.

Olyan településeknek, vállalkozásoknak, intézményeknek, egyházi szervezetek akik már működtetnek vagy működtetni szeretnének bölcsődét kívántak segíteni a mai szakmai fórummal, ahol a résztvevőket az alpolgármester köszöntötte.

HEGEDŰS ÁGOTA alpolgármester: „Nagyon fontos, hogy minél többen kapjunk információt és szakavatatott emberektől, első kézből, mert nagyon fontos, hogy gyermekeink jó helyen legyenek és minél több szülő igénybe tudja venni ezt az ellátást.”

Családbarát kormány, családbarát ország – ez valósul meg és ezt szeretnék erősíteni – erről pedig Földi László országgyűlési képviselő beszélt.

FÖLDI LÁSZLÓ országgyűlési képviselő: „Ez az egy mondat mindent kifejez a ma kormányának és parlamentjének tevékenységéről. Ha csak ezt az egy szlogent teszik magukévá akkor már nagyon sokat tettek. Miért mondom ezt? Azért mert ha az elmúlt évek gazdasági és politikai történetét végignézik, minden egy irányba, a családok felé hat.”

Ez év elejétől a bölcsődei ellátások rendszere átalakult. Bölcsőde, mini bölcsőde, családi és munkahelyi bölcsőde kialakítására nyílik lehetőség. Minden településen, ahol 40-nél több 3 év alatti gyermek él vagy legalább 5 család igényli a bölcsődét, ott 2018 év végéig kötelező lesz a bölcsődei ellátást megszervezni – erről az EMMI miniszteri biztosa tartott előadást.