Szalagavató bál

1686

Hétvégén a Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjainak ruhájára is került felkerült a selyemszalag. A tanulók hónapok óta készültek az estélyre, hogy minél szebb keringőt mutassanak be a közönségnek.

Tánc és ruhapróbák, sok-sok előkészület után újabb fiatalok élhették át a középiskolás évek egyik meghatározó mozzanatát: a szalagavató bált. Most a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai következtek.

GERGŐ LEVENTE: ,,Milyen terveid vannak, mi lennél későbbiekben? Mezőgazdasági technikus szeretnék lenni, de lehet hogy csak továbbtanulási szándékkal megyek tovább, mert azt gondolom, hogy azért ez fontosabb. Hogyan keveredtél a mezőgazdasághoz? Mezőgazdasággal foglalkozunk otthon is és ebből az okból.”

A Mezgáz végzősei alsóbb évfolyamos diáktársaiktól kapták meg a két évszámmal díszített selyemszalagot. A két évszám az iskolában eltöltött időt, a felvételi és a ballagás idejét jelzi. A bálon az iskola igazgatója is köszöntötte a végzősöket. Bácskai József úgy fogalmazott: a felsorakozó diákokat összeköti a közös múlt és az együtt elkezdett jövő építésének ígérete.

BÁCSKAI JÓZSEF, igazgató, Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola: ,,Ettől kezdve komolyan kell venni a tanulást, hiszen nagy tétje van, ez a jövőtök, a jövőbeni családjaitok és leendő gyermekeitek boldogságának alapja.”

Megtanultátok, hogy kik vagytok, honnan jöttetek és hová tartotok – folytatta. Ebben a folyamatban pedig sokat segített az iskola, a pedagógusok és a család is.

BÁCSKAI JÓZSEF, igazgató, Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola: ,,Felnőttként kell majd döntéseket hozni, amelyeknek kikerülhetetlen következményei lesznek. Az élet mostantól és mint mondtam egyre inkább csupa nehéz, vagy könnyű választások sorozata lesz. Talán még nem is tudjátok, hogy mennyire nagyszerű dolog magunk irányítani az életünket. Megszabni a lehetőségekhez képest annak folyását.”

Ezek nagyon nehéz feladatok, de pont a nehézségek teszik az embert nemessé – hangsúlyozta az igazgató.