Szalkári Lászlónét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

915

A város egyik szépkorú lakóját, Szalkári Lászlónét köszöntötte ma 90. születésnapja alkalmából az önkormányzat. Margit nénivel három gyermeke ünnepelt még együtt. Az ajándékcsomag, virágcsokor és az oklevelek mellé természetesen torta is járt.

Otthonában köszöntötték Szalkári Lászlónét, aki ma ünnepli a 90. születésnapját. Margit néninek Takátsné Györe Anett önkormányzati képviselő adta át az oklevelet, virágot és az ajándékcsomagot. Nem csak a város, hanem három gyermeke is köszöntötte. Margit néninek két lánya és egy fia van, négy unokája, valamint hat dédunokája, akikre mind a mai napig számíthat. De beszélt arról is hol dolgozott élete során.

SZALKÁRI LÁSZLÓNÉ, MACSALI MARGIT: ,,Legelőször 53-ban a Szolnoki Megyei Tanácsnál dolgoztam gép-és gyorsíróként, utána megszületett a lányom aztán fölmondtam. Utána tíz évre rá elhelyezkedtem ide a ceglédi nagykőrösi konzervgyár kihelyezett gyárába, ott dolgoztam 24 évig. Egy huzamban három műszakban, betanított gépkezelő voltam, egy huzamban annyit dolgoztam ott.”

Az ünnepelt jó egészségnek örvend és szívesen tevékenykedik otthonában.

SZALKÁRI LÁSZLÓNÉ, MACSALI MARGIT: ,,A mindennapjaim változatosak, meg vagyok, közben szedem a gyógyszert, de jól vagyok. Vannak cicáim, még azokat behozom és idefogom a kezembe, hogy ők is az éltető erőm. Így, elvagyok, megvagyok, háztartási munkát is vezetek, családjaim nagyon aranyosak.”

A jókedvű szépkorú hölgy visszaemlékezett családjára is, a szüleire, nagyszüleire, unokatestvéreire. Egyikőjük sem élte meg a 90 éves kort. De Margit néni a fiataloknak is üzent.

SZALKÁRI LÁSZLÓNÉ, MACSALI MARGIT: ,,Az életüket szeretetben, boldogságban éljék, családjuk körében, nekik is kívánok még hosszabb életet, mint én ahogy megéltem ezt a kort.”

A jó kívánságok mellé a torta is járt és persze a 90-es gyertya elfújása és a kívánság sem maradhatott el.