Különleges rendőrségi flashmob a belvárosban

1035

Különleges flashmob-bal készült ma a Ceglédi Rendőrkapitányság a belváros gyalogátkelőhelyeinél. Gimnazista és Patkós Irma művészeti iskolás diákok valamint piros színű esernyők segítségével szeretnék az autóval közlekedők figyelmét felhívni arra, hogy jobban vigyázzanak a gyalogosokra.

Nem mindennapi látvány fogadta azokat, akik ma délelőtt elhaladtak a Széchényi út és Rákóczi út kereszteződésében. A Patkós Irma Művészeti Iskola diákjai rendőrségi sípszóra piros esernyőikkel sorakoztak fel a gyalogátkelőhely két oldalán és amíg átkeltek az emberek esernyőiket kinyitva forgatták az autósok felé. Ez az akció egyedülálló az országban, hiszen a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai találták ki – mondta a kapitányságvezető.

TÖRÖK CSABA, r. alezredes, kapitányságvezető. CRK: ,,A cél az, hogy a gyalogosok közlekedésbiztonságát fokozzuk, kiemelten a gyalogosátkelőkön. Azt kell mondani, sajnos, hogy Cegléd belvárosa is fokozottan veszélyeztetett a közlekedési balesetek terén, illetve a gyalogosan közlekedők kimondottan nagy veszélynek vannak kitéve, hogy ha nem figyelnek oda a közlekedésük során a rájuk leselkedő veszélyekre.”

Az akció nem jöhetett volna létre az összefogás nélkül – hangsúlyozta Török Csaba. És köszönetét fejezte ki a segítőknek: a gimnazistáknak és a Patkós Irma iskola diákjainak. Szeretnék, ha ez az akció mély nyomot hagyna a gépjárművezetőkben és ezentúl körültekintőbben közlekednének a gyalogátkelőhelyeknél is.

TÖRÖK CSABA, r. alezredes, kapitányságvezető. CRK: ,,Illetve a járművezetők figyelmét is szeretnénk felhívni, hogy ha valaki a gyalogátkelő helyen közlekedik az fokozott védelmet élvez, hiszen mindenki belátja azt, hogy egy járművel való ütközés során komoly sérüléseknek van kitéve a gyalogos. És most országosan is nem ismert és azt gondolom, hogy nagyon látványos programmal szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ezeket a szabályokat tartsák be, hiszen ahogy mondtam óriási veszélyeket rejt magában a szabálytalan közlekedés.”

Az akciónak annyira pozitív visszhangja volt, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságról is érkeztek rendőrök és sajtómunkatársak, hogy megörökítsék és ötletet merítsenek a kezdeményezésből.