Szedjük együtt a szemetet!

1007

Szemétszedési akcióra várja a jelentkezőket az önkormányzat. A kezdeményezést azért találták ki, hogy megtisztítsák a hulladéktól a város külterületeit. A szervezők kesztyűt és zsákokat is adnak a résztvevőknek.

Őszi nagytakarítást szervez a város október 4-én reggel 9 órától délután 4 óráig. Az önkormányzatból mintegy 80 dolgozó fog szemetet szedni de a Roma Nemzetiségi Önkormányzatot is felkérték, hogy támogassák a kezdeményezést.  Továbbá várják baráti társaságok és vállalkozók jelentkezését – mondta az alpolgármester.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Autóbuszokkal kivisszük a dolgozókat. Inkább a külterületeket próbáljuk megtisztítani. Én úgy látom, hogy a belváros tisztasága megfelelő, de vannak kivételek természetesen a szelektív hulladékgyűjtő szigetek környéke, de ezt egy más projekt kapcsán fogjuk rendezni.”

Az őszi nagytakarítás célja, hogy megszépítsék a város külterületeit. Hegedűs Ágota arról is beszélt, most miért nem kérik az iskolások segítségét.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Ez az akció most az iskolásokat nem vonja be, mivel iskolai nap lesz és nem akarjuk az iskolából kikérni őket, meg úgy gondoltuk, hogy a külterületre nem visszük ki a diákokat.”

A szemétszedési akcióra személyesen a Ceglédi Polgármesteri Hivatalban Kovács Miklósnál, vagy a 06/53-511-423-as telefonszámon lehet jelentkezni. A hulladékgyűjtéshez adnak zsákokat és kesztyűt is, valamint az önkormányzat ingyenesen elszállítja a gyűjtőpontokról a szemetet.