Várják a versenyzőket és a nézőket!

954

Vasárnap a kerékpározás egyik leglátványosabb szakágát a triálozást láthatja a közönség a Szabadság téren. Második alkalommal rendezik meg a bajnokságot a városban. A szervezők új pályákkal várják a versenyzőket és persze a nézőket.

Hatalmas konténerek, raklapok és kábeldobok is vannak a Szabadság téren. Nem véletlenül, hiszen Hegedűs László triálbajnok már lázasan készül a vasárnapi megmérettetésre.

HEGEDŰS LÁSZLÓ, triálbajnok: ,,Most vasárnap második ceglédi triál bajnokság 10 órától várunk mindenkit. A pályák jóval komplikáltabbak lesznek, mint a tavalyi évben és látványban is sikerült fejlődnünk, tehát mind a versenyzőknek, mind a nézőknek ez egy jóval izgalmasabb futam lesz, mint a tavalyi évben.”

A látvány önmagáért beszél – mondta Hege. A kábeldobok, valamint a belőlük épített három méter magas torony nagy kihívást jelent majd a versenyzőknek.

HEGEDŰS LÁSZLÓ, triálbajnok: ,,Ez szakmailag is nagyon nehéz, valamint a nézők számára is kiválóan mutat, hogy ha ezt valaki meg tudja csinálni. Tehát én feladtam a leckét a magyar és a külföldi mezőnynek egyaránt ezzel a pályával.”

A bajnokságon mintegy 50 versenyző részvételére számítanak. Külföldről – Romániából, Szlovákiából és Lengyelországból – is várják a sportág szerelmeseit. A legjobbak kupát, valamint a profi kategória első helyezettje egy egyhetes görögországi nyaralást kap.