Szépkorúak sportfesztiválja

1207

Debrecenből, Székesfehérvárról, Budapestről és az ország számos településéről érkeztek ma szépkorúak a Gubody kertbe. Itt tartották meg a most már hagyományosnak számító és kifejezetten nekik szóló sportfesztivált. Természetesen a ceglédiek sem hiányoztak az eseményről, több szervezet, baráti társaság is kipróbálta a számos sportlehetőséget.

A Magyar Szabadidősport Szövetség negyedik alkalommal szervezte meg a szépkorúak sportfesztiválját. Szeretnék, ha az idősebb korúak is színes programokon vehetnének részt, ehhez pedig újra csak városunk és azon belül a Gubody kert adhatta a helyszínt.

PÉTER ZOLTÁN alelnök Magyar Szabadidősport Szövetség: „Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy ezen a helyszínen sokadik alkalommal biztosíthatunk sok-sok szépkorúnak lehetőséget arra, hogy találkozzanak egymással, sportolhassanak, hogy megmutassák azt, hogy minden korban lehet tenni valamit saját egészségünk érdekében.”

Az egészség megőrzéshez nagyon fontos a rendszeres mozgás. A fesztivállal azt szeretnék népszerűsíteni, hogy 50-en, 60-on, sőt még 90 éven túl is lehet és kell is aktív életet élni, a sport pedig az egyik legjobb hobbi

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Én azt hiszem, hogy az önök részvétele itt az egy nagyon fontos jelzés nekünk, önöknél fiatalabb korosztálynak arra, hogy az az alap gondolat, hogy ép testben ép lélek lakozik, az különösen igaz önökre. Én itt csupa mosolygós, kedves, nálamnál szebb korban lévő embert látok.”

A mozgás szinte minden formáját kipróbálhatták a szépkorúak. Akár tánccal is gyűjthettek pecsétet. Hiszen minden sportág, feladat teljesítése után pecsét járt a gyűjtőfüzetbe. De nem főképp az ajándékok miatt érkeztek a szépkorúak. A mozgás örömre vonzotta őket, legalábbis erről számoltak be például budapesti és tatabányai résztvevők.  A legtöbben már korábban is jártak ezen a fesztiválon, tudták hát, hogy milyen tartalmas kikapcsolódás vár rájuk. A szépkorúak megmutathatták milyen ügyesen bánnak a labdákkal, milyen jó még az egyensúlyérzékük és picit a gyermekkorukba is visszarepülhettek, hiszen gokartozhattak vagy éppen rollerrel teljesíthettek akadálypályát.