Táj akvarell kiállítás a FIAM-ban

779

Hegyek, völgyek, patakok és folyók – ezek láthatóak Lieber Éva táj-akvarelljeiből nyílt kiállításon a Fiatal Alkotók Műhelyében. A festő rengeteget járt a természetbe, ahol kellő ihletet kapott műveihez – hangzott el a megnyitón.

Somos Gyula festőművész édesanyjának tájakvarelljeiből nyílt kiállítás a Fiatal Alkotók Műhelyében. A festőművész méltatta Lieber Éva munkáit.

SOMOS GYULA, festőművész: ,,Most azt is elmondanám, hogy valaki azt gondolja, hogy a táj-akvarellezés úgy történik minden esetben, hogy a művész kimegy a tájba, leül a kisszékére és veszi az ecsetet és fest egy tájat. Na most az édesanyámnál ez nem így volt. Nem azt jelenti, hogy ő sosem ült kint a tájon és nem akvarellezett direkt. Nagyon sokat járt ki, nagyon sokat rajzolt kint.”

Sokszor nem kellett a természetben ülnie, ahhoz, hogy alkosson, a fantáziájára többször is hagyatkozott. Rajzaiba gyakran beleírta a színeket, amelyeket később használt is. De Lieber Éva nem csak festett.

SOMOS GYULA, festőművész: ,,A többi munkájában is előjön a táj, a táj szépsége, a varrott textíliáin. Olyan kiállítást még nem is csináltunk, ahol csak a táj akvarelleket állítottuk volna ki. Ez most egy ilyen nagyon szűk szelet.”

Lieber Éva férje, Somos Miklós verseiből idézett fiuk, Somos Gyula.